A magyar lányok szeretnek olaszországban kurválkodni

keleti_gyorgyi_olaszorszagban_kurvalkodottAz egykori magyar honvédelmi miniszter lányát Keleti Györgyit, Magyarországon és Olaszországban egyaránt megvádolták üzletszerű kéjelgés elősegítésével. Azóta kiderült, bosszúból dobták fel a modellt, aki ártatlannak tartja magát.
Bosszúból dobták fel a rendőrségen: Sokan élnek a testükből. A bajok akkor kezdődnek, ha egy jelenlegi, netán egykori konzumhölgy – vagy bárki más – lányokat kezd el futtatni, illetve közvetíteni az ügyfeleknek. A hírek, valamint vádak szerint Keleti Györgyi valami hasonlót tett. Az olaszok prostitúció elősegítésével vádolják a több plasztikai műtéten átesett magyar celebet, elfogatóparancsot is kiadtak ellene, ám idehaza hasonló ügyben folyik ellene eljárás. Az Európai Unió szabályai szerint azonban nem lehet valakit két országban is ugyanazzal megvádolni, ezért hazánk biztosan nem adja majd ki Keletit. A modell nyilatkozatai ellentmondásosak. Egyfelől ártatlannak mondja magát, ugyanakkor – éppen lapunknak – kijelentette, hogy „ezt az ügyet évekig sikerült titokban tartanom, most is csak véletlenül derült ki.” A véletlen árulás. Információk szerint egy korábbi ügyfél, miután konfliktusba került Györgyiékkel, besétált a rendőrségre, és részletes terhelő vallomást tett. Nagy kérdés, hogy ha Keleti valóban ártatlan, akkor mit és miért kellett, az ő szavaival élve, titkolni? Ha viszont mindazon tények, amivel vádolják, igazak – hogy tudniillik 2006 novemberétől másfél éven át három olasz városba is egyhetes-tíznapos turnusokban szervezett örömlányokat, akiknek nemcsak szállást, de hirdetési lehetőséget, így ügyfeleket is biztosított –, akkor nehéz lesz megvédenie az ártatlanságát. A tét egyébként nem kicsi. Egy csaknem tíz éven át húzódó eljárás végén 2006 tavaszán első fokon négy és fél év börtönre ítélte az olasz bíróság a magyar Henger Évát, hat évre pedig férjét, Riccardo Schicchit. A vád: a bevándorlási törvény bűnszövetségben elkövetett megsértésében, valamint prostituáltak futtatásában.

henger_eva_lanyokat_futtatottHenger Éva Cicciolina kihűlt ágyában: Henger Éva pályája az 1990-es évek elején indult, 15 évesen már modell, 17 évesen a Miss Teen Hungary szépségverseny győztese, egy esztendővel később pedig Olaszországba költözik. Szeme előtt minden bizonnyal Stadler Ilona, alias Cicciolina karrierje lebegett, és úgy tűnt, az élet esetében valóban megismétli önmagát. Évát ugyanis éppen az a Scicchi vette pártfogásába, aki annak idején Husika pályáját is egyengette, sőt Riccardo és Ilona 15 éven át élettársak is voltak. A pornóproducer olyan „klasszikusokban” segítette filmszerephez a férfivágyakat lehengerlő Henger Évát, mint az „Anál gyönyörei”, valamint a „Torkos bűnök”. Ahogy az már lenni szokott, a munkakapcsolatból szerelem lett: a producer menthetetlenül belezúgott a nála húsz esztendővel fiatalabb modellbe, feleségül vette, és egy leánygyermeket (Mercedesz) és egy fiút (Riccardo) nemzett neki. Henger Éva karrierje töretlenül ívelt felfelé, és akárcsak elődje, Cicciolina, ő is Itália-szerte ismert médiaszemélyiséggé vált. Oly annyira, hogy a RAI Uno önálló talkshow-műsort ajánlott neki, amely adásonként akár hatmillió nézőt is a fotelekbe szegezett. Ám amikor a botrány kipattant, a közszolgálati televíziós csatorna azonnal kifarolt Éva mögül. A hatóságok szerint a házaspár a Diva Futura névre hallgató lokáljuk mellett több más műintézményben is foglalkoztatta a magyar lányokat, akik egyhetes vagy tíznapos turnusokban váltották egymást. A bíróságot az sem hatotta meg, hogy Éva lelkiismeretes, jó anyaként nevelte gyermekeit; az első fokon kiszabott négy és fél év nagyon kemény büntetés.

Keleti Györgyit évekre lecsukhatják: A hivatásos prostitúció sajnos a kábítószer-kereskedelem, a szervezett alvilág előszobája. A legtöbb, saját testét exportáló lány megússza csupán lelki sérüléssel, ám a kényszerítés, a megalázottság és a kiszolgáltatottság csaknem valamennyiüket megérinti. Ezért is sújtja a törvény nagy szigorral mindazokat, akik bűnsegédként lehetővé teszik, hogy a lányok árúba bocsássák bájaikat. A hivatásszerű kéjelgést elősegítők még akkor is börtönbüntetésre számíthatnak (Magyarországon három, Olaszországban akár hat évet is kaphatnak), ha nem fogadnának el szolgáltatásukért pénzt, de amint ez napnál is világosabb, senki sem tesz ilyet ingyen. Keleti György ügye a fentiek miatt igen kényes. Az eljárás jelenlegi szakaszában megilleti őt az ártatlanság vélelme, ám ha a vádak bebizonyosodnak, akkor nem sok jóra számíthat. Még akkor sem, ha a családja, és párja a bajban is mellette áll. Utóbbi például a héten lapunk hasábjain jelentette ki: „Györgyi tisztességesen és korrekten még a kapcsolatunk elején elmondta, hogy gyanúba keveredett egy ilyen ügyben. Rendkívül elítélem a törvénytelenséget, ezért valóban bízom az ártatlanságában. Nem az számít, hogy mások mit mondanak róla, hanem az, amit tapasztalok. Bár senki sem hibátlan, az eddigiek alapján csak azt mondhatom, hogy Györgyi jó ember. Társaként pedig az a feladatom, hogy most mellette álljak.” Meglátjuk, mindez mire elég.

500 magyar örömlány bukott le hat éve Egyébként túlzás nélkül állítható, hogy Olaszország a prostitúció melegágya. A hivatalos statisztikák szerint 70-80 ezer örömlány szolgálatait lehet igény bevenni, és állítólag – ez már nem hivatalos, ám mérvadónak elfogadható szám – az olasz férfiak 45 százaléka több-kevesebb rendszerességgel igénybe is veszi. A probléma komolyságát jelzi, hogy 2005 júniusában a Vatikán egy tanácskozás záródokumentumában fejezte ki a prostitúciótól való megszabadítás, valamint a megalázott helyzetű nők lelki gondozásának szükségességét. Csak hogy a konferencia rangját megfelelően el tudjuk helyezni: az előadók között volt Oreste Benzi, a „XXIII. János Pápa Közösség” prostituáltakat segítő segélyszervezet elnöke is. Nem tudni, a vatikáni szándék hány örömlány lelkén könnyített, az azonban napnál is világosabb, hogy a szervezett alvilág egyik legfontosabb pénzforrása továbbra is a lányok futtatása. A „muníció” java Afrikából, Ázsiából, no és egyre inkább Kelet-Európából érkezik. Hat éve nagy port vert fel a hír, miszerint egy átfogó razziasorozat részeként rövid időn belül 500 magyar kéjhölgy bukott le Észak-Olaszországban. A vizsgálat kiderítette, hogy a hosszabb-rövidebb időre vissza-visszatérő lányok „a szűkös magyar fizetések mellett otthon egy év alatt sem tudtak volna annyi pénzt összeszedni, mint odakint néhány nap alatt.”

Egy késszúrás és két loves: A magyar lányok tarifája alkalmanként (ez lehetett egyetlen aktus, ám egy egész éjszaka is) kétszáz és ezer euró között váltakozott, s értesüléseink szerint naponta mintegy 200-300 eurót kellett letenniük az őket telefonnal, ügyféllel és szükség esetén szobával ellátó madamnak. A magyar lányok egy része bártáncosként keresi a kenyerét. Ők egy viszonylag alacsony alapfizetést kapnak, ha csupán táncolnak, ám ha produkciójuk után hajlandók a vendégek asztalához is odaülni, rábírva őket a lehetőleg minél drágább italok fogyasztására, akkor már szép kis summa kerülhet a tangába. „Amikor a színpadon állsz, nem érinthetnek meg, kicsit olyan, mintha uralkodnál rajtuk. A célt, hogy kívánjanak, elérted, itt még te szabod a határokat. Aztán jön a feketeleves.” – nyilatkozta név nélkül az Elle Magazinban néhány éve egy magyar egyetemista lány, majd hozzátette: „Lemész a vendégek közé, és egy-két ilyen alkalom után eleged lesz a pasikból. Jó képet kell vágni a durvaságukhoz. Nem kell hozzá sok nap, és gyűlölni kezded őket, mit képzelnek magukról, hogy fogdosnak? De azzal nyugtatgatod magad, hogy mit fogsz majd venni a sok eurón.” A magyar kéjhölgyek nagy része kifejezetten szexuális szolgáltatásokra utazik ki. Legtöbbjük tudja, mire vállalkozik, ám senki sincs teljes biztonságban. 2009. októberében rendőrök szabadítottak ki egy utcai prostitúcióra kényszerített 14 éves (!) magyar gyereklányt, 2008. júliusában debreceni tiniket prostitúcióra kényszerítő magyar családot fogtak el Bresciában. Úgy akadtak a nyomukra, hogy az egyik magyar lány egy kétségbeesett üzenetet „ejtett” el az utcán, őt szexuális pózokban ábrázoló fotókkal együtt. Sajnos ennél drámaibb esetek is előfordulhatnak. Olaszországban évente több száz prostituált esik gyilkosság vagy egyéb brutálisan erőszakos bűncselekmény áldozatává. 2005 novemberében a Nápoly közelében fekvő Aversa egyik kerületében egy késszúrás és két lövés végzett egy 21 éves magyar örömlánnyal. Gyilkosát azóta is keresik.
[Bulvár]

Vélemény, hozzászólás?