A potencia

Így is növelhető a potencia: A férfiak szexuális teljesítőképességéről szóló beszélgetések a suttogásból hangos kiabálássá lettek. A merevedési zavar többé nem titok, és egyre több férfi beszél róla nyíltan.
A reklámok folyamatosan arról győzködnek, hogy a hálószobai segítőtárs csak egy receptnyire van tőlünk. Míg Amerikában csaknem 35 millió férfi szexuális életét változtatta meg a kis kék tabletta, Jack Mydlo urológus szerint a férfiak az orvosok és gyógyszerészek segítsége nélkül is fokozhatják potenciájukat.
„Meglepő, de az orvoshoz forduló férfiak nagy része nem is él párkapcsolatban. „
” A péniszprotézist használó férfiak 30 %-ának nincs is állandó partnerük.” – mondta Mydlo.
„Előbb vesznek nyerget, mint lovat, hogy úgy mondjam, és azt hiszik, majd az implantátum segítségével sikerül felszedniük valakit.”

Ehelyett Mydlo néhány javaslattal segítene rajtuk:
– Hagyja abba a dohányzást! A cukorbetegség és a magas vérnyomás gátolja a vér péniszbe való jutását, mely merevedési zavart okoz. De ha ezeket az állapotokat karban is tartjuk, a következő lépés az, hogy hagyjunk fel a dohányzással.
„Ez az egyes számú dolog, amit megtehetünk a merevedési zavar megszüntetése érdekében.” – mondja Mydlo.
A dohányzás rontja a vérkeringést. Azt azonban ne várjuk, hogy a leszokással egy pillanat alatt megváltozik a helyzet. 12-24 hónap kell, mire az utolsó szál cigaretta után helyreáll a megfelelő működés.
– Figyeljen a koleszterinszintre! A koleszterin is közrejátszhat a merevedési zavar kialakulásában.
„Akiknek 240 felett van a koleszterinszintje, kétszeres az esélyük arra, hogy kialakul náluk a merevedési zavar.” – mondja Mydlo.
Ez azért van, mert a magas koleszterinszint miatt lerakódások keletkeznek a pénisz ereiben és az artériákban, mely akadályozza a vérkeringést. Ha pedig a vér nem kering megfelelően, akkor merevedés sincs.
Lássanak neki a testedzésnek és írassanak fel orvosukkal koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket.
– Fogyjon le! Az elhízás nem csak az önbecsülést befolyásolhatja negatívan, de a szexuális teljesítményt is.
A merevedési zavar (erectilis diszfunkció, potenciazavar) sok középkorú és idős férfi és partnere életét befolyásolja. A merevedési zavarok számos okra vezethetők vissza, közös jellemzőjük, hogy az érintett nem képes a kielégítő szexuális tevékenységhez szükséges erekcióra.
„A test zsírszövete a tesztoszteront ösztrogénné alakítja. Kisebb tesztoszteronszinttel nehezebb az erekciót elérni, akárhány pirulát is szednek be.” – mondja Mydlo.
A fogyással javul a tesztoszteron-ösztrogén aránya, ezzel együtt pedig a libido és a merevedés is. A koleszterinszint is csökken, ami jó hatással van a vérkeringésre. A 18 millió merevedési zavarban szenvedő férfinak segíthetnek a fenti trükkök.
Másoknak Mydlo azt javasolja, hogy keressék fel az urológust. Csak egyetlen dologban nem segíthetnek: hogy megtalálják a megfelelő partnert. Ezt a feladatot pedig bízzuk Ámorra.
“Azt hiszik, ha nem teljesítenek jól, senki sem akarja majd őket. Az igazság azonban az, hogy ha nincs lelki kapcsolatunk a kedvesünkkel, minden hiábavaló.”
A merevedési zavar kialakulása: A merevedési zavar hátterében fizikális és nem fizikális okok is szerepet kapnak, sőt gyakran ezek kapcsolatban is vannak egymással. Előfordulhat, hogy a merevedési zavar egyes betegségek első jele.
A péniszben két hengeres, durva szivacshoz hasonló (barlangos testek), ezek alatt pedig egy, finomabban szivacsszerű struktúra (szivacsos test) található egymással párhuzamosan, melyek a kismedencében erednek és hosszában végigfutnak a hímvesszőben (pénisz, fallosz).
A szivacsos testben található a húgycső, amin keresztül a vizelet és az ondó távozik a hímvessző végén. Amikor a férfi szexuálisan felizgul, idegimpulzusok hatására a vér beáramlik ezekbe a hengeres testekbe, ami ezáltal nyugalmi térfogatának többszörösére duzzad.
Ez a hirtelen vérbeáramlás kitágítja a szivacsszerű szerkezeteket és létrehozza az erekciót azáltal, hogy a hímvessző kiegyenesedik és megmerevedik.
A fennálló szexuális izgalom fenntartja ezt a nagyobb mennyiségű véráramlást és ezáltal az erekciót.
Az ejakuláció után, vagy amikor a szexuális izgalom elmúlik, a többlet vér kiáramlik ebből a szivacsos szövetből és a pénisz elernyed.

Vélemény, hozzászólás?