Cindy Crawford

Teljes neve: Cynthia Ann Crawford
Született: 1966. február 20.
Születési helye: De Kalb, Illinois
Kínai asztrológiai jegye: Ló
Nemzetisége: Amerikai
Szülei: Daniel és Jennifer (elváltak)
Testvérei: öccse Jeff (elhunyt), növére Chris, húga Danielle
Haja színe: Világosbarna
Szeme színe: Sötétbarna
Méretei: 34-26-35
Ruhamérete: (Eur) 40 : (US) 8
Cipőmérete: (Eur) 42 : (US) 10
Tanulmányai: Northwestern, vegyészet (1 félév)
Foglalkozása: Modell/Színésznő
Ügynöksége: Elite
Modellkarrierje: ELITE „Az év arca”, 1982-es versenyen kezdődött
Címe: 111E. 22nd St. New York, NY 10010, USA

Cynthia Ann Crawford 1966. február 20-án született De Kalbban, Illinois államban. 16 éves Cindy-t a nyári kukoricaszedéskor fedezte fel véletlenül egy fényképész, aki lefotózta. A fénykép és a fotogén Cindy tehetségét elismerő pozitív visszajelzések hatására Cindy feladta a nyári munkáját, s modellkedni kezdett.
Két nyáron át modellkedett az Elite Modellügynökségnél Chicagoban, majd megmutatta, hogy az Amerikai Szépség nemcsak szép, de okos is. A csillogó modelléletét (legalábbis ideiglenesen) feladta és ösztöndíjjal vegyészetet tanult a Northwestern University-n.
A középiskolában legjobban érettségizett, majd ugyanolyan kivételesen jó eredményeket ért el az egyetemen is, de nem sokáig foglalkozott a mérnöki diploma megszerzésével. Abbahagyta a tanulmányait, hogy teljes foglalkozású modellé váljon. Cindy dolgozott Victor Skrebneski, fotóssal Chicagoban és nagy sikereket ért el, s szupermodell karrierjét New York City-ben indította el 1986-ban.
Nem csoda, hogy hamarosan Cindy a legkeresettebb modellé vált. Két év múlva, már a legnagyobb divattervezők kifutóján mutatta meg bájait, címlaplányként pózolt a legjobb divatmagazinokban. Az elsők között lépett be az igazi szupermodellek elit csoportjába, s Naomi Campbell-lel, Claudia Schiffer-rel és Linda Evangelistá-val együtt csillagászati fizetést kapott. 1988-ban Cindy, mint az első modern szupermodell, nagy vihart kavart, amikor lefotóztatta magát Hugh Hefner Playboy magazinjában. Ezzel nemcsak a fiatal és az idősebb férfiak szívét nyerte el világszerte, de 6 évig ő volt az MTV House of Style c. műsorának a háziasszonya.
A vállalkozó szellemű Cindy fürdőruhanaptár – sorozatokat és fitness-videókat adott ki, amelyek óriási sikert arattak. Üzleti érzékét akkor is kamatoztatta, amikor Naomi Campbell-lel, Elle MacPherson-nal és Claudia Schifferrel együtt befektetett a Fashion Café – láncba, de Cindy hasznot látott a később nyereségessé váló Planet Hollywoodban is.
A Pepsivel, a Kay Jewelers-szel és Revlonnal kötött szerződései (az utóbbival sokéves, többmillió dolláros szerződése van) Cindy és cége, a Crawdaddy Inc. számára hozták meg hírnevének és szépségének a gyümölcsét. Cindy mindig kockázatkedvelő volt, s a legkülönbözőbb címlapoknak pózolt, pl., a Vanity Fair címoldalán jelent meg a „kívülálló” K.D. Langgel.

Vélemény, hozzászólás?