Dubajozás: meghosszabbították az előzetes letartóztatást

A három gyanúsítottat kerítéssel vádolják, állítólag ismert arcok is feltűnnek még. Változatlanul előzetes letartóztatásban marad az üzletszerűen elkövetett kerítéssel gyanúsított Sz. Vivien, aki a sajtó által „dubajozásnak” elnevezett ügyben került a középpontba. Gerencsér András, a gyanúsított ügyvédje elmondta a Velvetnek kedden, hogy Sz. Vivien a múlt hét végén kézhez kapta az ügyészség indítványát az előzetes letartóztatás meghosszabbításáról. A védő szerint ő nem kapta meg az iratot. Mivel Sz. Vivient szombaton kellett volna kiengedni, de még mindig rács mögött van, Gerencsér szerint a hatóságok az előzetes megnyújtása mellett döntöttek. Az ügyvéd információját a Velvetnek a Nemzeti Nyomozó iroda is megerősítette.
Mint korábban a Velvet megírta, a harminc év alatti nőt – két feltételezett tettestársához, K. Zoltánhoz és P. Szilviához hasonlóan – június 23-án vették őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Mindhárom gyanúsítottat üzletszerűen elkövetett kerítéssel vádolják. A gyanú szerint 2009-től kezdve rendszeresen közvetítettek hazai szépségversenyzőket és modelleket afrikai, ázsiai és távol-keleti országokba szexmunkára.
A nyomozóhatóság szerint közel-keleti méltóságok portfóliókból választhatták ki a lányokat, és rendelhettek prostituáltakat. Sz. Vivien ügyvédje szerint egy párkapcsolat révén került ki Dubajba, és 2009 óta közvetített ki lányokat hoszteszmunkákra. „Arról, hogy ezek a lányok bárkinek szexuális szolgáltatást nyújtottak volna pénzért, nem tud, így erről nem is tudott nyilatkozni a nyomozóhatóságnak. Az ő szervezésében ilyen jellegű munkára soha nem került sor” – idézte védence szavait az ügyvéd korábban. A munkáért állítólag 1000-1600 dollárt fizettek (kb. 183 ezer-292 ezer forint) a lányoknak, a fizetség húsz százalékát a szervezők kapták meg.
Gerencsér András a Velvetnek elmondta, hogy tudomása szerint Dubaj mellett többek között egy másik emírségbe, Abu Dzabiba, illetve a Seychelle-szigetekre, Londonba és Marokkóba is közvetítettek ki hoszteszeket a gyanúsítottak. Azonban szerinte a sajtóhírekkel ellentétben „az egész hoszteszmunka egy megrendelői körhöz csatolható”, mindig ugyanaz az üzleti kör rendelt tőlük hoszteszeket a világ különböző tájaira.
A nyomozás jelenlegi állásáról az ügyvéd annyit tudott mondani, hogy Sz. Vivient a múlt hét közepén újból kihallgatták a nyomozók, akik szerinte kifejezetten korrekten bántak védencével. Újra megkérdezték a nőt, „hogyan került ki Dubajba, mit jelentett ez a hoszteszmunka”, mondta Gerencsér. Elmondása alapján a nyomozók ezúttal nem kérdeztek rá nevekre a több órásra nyúlt kihallgatáson, csak arra, hogyan ismerkedett meg a másik gyanúsítottal, P. Szilviával. Gerencsér hozzátette, az ügyben említett olyan celebekről, mint Iszak Eszter vagy Rácz „VV Gigi” Ildikó, nem kérdezték védencét. Velvet.hu

Vélemény, hozzászólás?