Kopaszra nyírták a pedofil képviselőt

Elképesztő! Megváltoztatták a külsejét a börtönben a pedofília miatt elítélt önkormányzati képviselőnek, hogy rabtársai ne ismerjék fel a férfit.
Helmeczi Barnabásnak (54) ugyanis az lett a veszte, hogy elfogása előtt sokat szerepelt a médiában. Úgy tudjuk, éppen ezért a börtönőrök attól tartottak, hogy az elítéltek pillanatok alatt felismerik a férfit, és esetleg bántalmazni fogják.
Az önkormányzati képviselő is tartott ettől, ahogy korábban a Blikknek adott interjújában is kifejtette. Így úgy döntöttek, hogy nullás géppel kopaszra nyírják, ezzel álcázva a férfit.
Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint új ötlet lehet a külső megváltoztatása, mert még nem találkozott ilyennel, azonban szerinte szükség lehet rá, mert a pedofilok céltáblái a rabtársaknak.
De miért is kell tartania a többi rabtól a férfinak? – 2009-ben Helmeczi Barnabáshoz kacsákat mentek nézni a gyerekek. Az önkormányzati képviselő ekkor – az ítélet szerint – az 5, a 9 és a 11 éves kislányokat egyenként az ölébe ültette, és ujjával a nemi szervüket fogdosta, feneküket simogatta, majd arra kérte a lányokat: ne mondják el senkinek a történteket. A kicsik azonban hazarohantak, és sírva számoltak be a szörnyűségekről a szüleiknek.
A férfit három év négy hónap börtönbüntetésre ítélték; május 3-án kellett volna bevonulnia a rácsok mögé, de nem tette. Egy hónapig bujkált. Eközben exkluzív interjút adott, ahol elárulta: nem hagyta el Aszalót. Másnap elfogták.
Úgy tudjuk, a képviselő éppen a szőlőjéből sétált a pincéje felé a földúton, amikor két rendőr odalépett hozzá, majd bevitték a börtönbe. Információink szerint Helmeczi nem volt felkészülve az elfogására, szinte semmi sem volt nála, ami a rácsok mögötti élethez szükséges. Helmeczi azzal indokolta bujkálását a Blikknek, hogy várja a jogerős határozatot, ugyanis kérte: halasszák el börtönbe vonulásának időpontját.
– A kérelmet a napokban elutasították, így ügyfelem most már csak a Legfelsőbb Bíróságban bízhat, ugyanis oda fordultunk jogorvoslatért. Barnabás nagyon nehezen viseli a börtönkörülményeket, de vigyáznak rá, óvják őt. Ettől függetlenül összetört lelkileg – tette hozzá Lichy József ügyvéd, aki szerint a jövő héten egy másik börtönbe szállítják ügyfelét – írja a Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?