Lemondott a szexbotrányba keveredett képviselő

Lemondott mandátumáról csütörtökön  amerikai politikus demokrata párti képviselő, akiről kiderült, hogy az elmúlt három év során féltucatnyi ismeretlen nőnek küldözgetett magáról szeméremsértő fényképeket, valamint erotikus üzeneteket az interneten.
Korábban a képviselő lemondása mellett foglalt állást Barack Obama elnök és John Boehner, a képviselőház elnöke. A Demokrata Párt vezetése pedig fontolóra vette, hogy megfossza minden, a törvényhozási bizottságokban viselt tisztségétől. Weinernek a botrány kitörése előtt jó esélye volt rá, hogy New York következő polgármestere legyen. Idén ő a harmadik szövetségi képviselő, aki szexbotrány miatt kényszerült lemondani mandátumáról.
A 46 éves Anthony Weiner, aki New Yorkban, sajtótájékoztató keretében jelentette be lemondását, nyilatkozata elején és végén is bocsánatot kért mindenkitől, de elsősorban állapotos feleségétől, Huma Abedintől, akivel nem egészen egy évvel ezelőtt kelt egybe. A szertartás védnöke Bill Clinton volt amerikai elnök volt. A 34 esztendős Abedin Hillary Clinton amerikai külügyminiszter asszisztense.
Weiner két évtizeddel ezelőtt lett politikus, amikor bejelentette, hogy elindul a választásokon a New York-i városi tanácsi képviselőségért. 1992-ben, 27 évesen, a város történetében fiatalon, el is nyerte a széket. Anthony Weinert hét alkalommal választották meg szövetségi képviselőnek. A sors iróniája, hogy a politikus éppen a közösségi portáloknak köszönheti bukását, amelyekre pedig a választási kampánya idején épített: Weiner véletlenül mindenki számára látható módon küldött el a Twitteren egy seattle-i diáklánynak egy fotót, amely közeli felvétel a bokszeralsójáról és annak átsejlő tartalmáról.
A politikus először hackercsínynek állította be a dolgot, de miután újabb fotók kerültek nyilvánosságra és Weiner humoristák és bulvárlapok célpontjává vált, kénytelen volt elismerni, hogy más nőknek, köztük egy volt pornósztárnak is küldött hasonló üzeneteket. A felnőttfilmekben szereplő hölgy azt állította, hogy Weiner rávette, hogy hazudjon a levelezésükkel kapcsolatban. A demokrata vezetés attól tartott, hogy ha nem távozik, az Anthony Weiner körül kibontakozott kínos botrány komoly akadálya lesz annak, hogy a párt a jövő évi választásokon visszaszerezze a többséget a képviselőházban. Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?