Lolita vágyak, vonzalom a tinilányokhoz

Sokféle pletyka és félreértés övezi a nálunk jobbára csak hallomásból ismert Vladimir Nabokovot és híres-hírhedt regényét, a Lolitát, és az ebből készült filmet. E nevezetes könyv éppúgy végigjárta a maga kálváriáját, mint századunk más jelentős, a pornográfia vádjával illetett regénye, például Lawrence Lady Chatterley-je, vagy Joyce Ulysses-e.
A félreértések legfőbb forrása a regény eseménytörténete. A Lolita főhőse-elbeszélője, Humbert Humbert, francia születésű irodalomkutató és elvetélt író, akit perverz vágyak gyötörnek. Hányatott múltat hagy maga mögött, s gyanús idegenként kóvályog Amerikában. A javakorabeli férfi jelenét Lolitával, szállásadónője tizenkét éves lányával való találkozása szabja meg. Humbert előbb a gyermek közelébe férkőzik, majd amikor az árvaságra jut, a gondviselője, rabtartója és rabszolgája, kínzója és áldozata lesz. A démonikus viszony hátteréül az ezerszínű és végtelen Amerika szolgál, az óceántól óceánig nyújtózó Újvilág, melyet a duett többszörösen végigutazik, mígnem Quilty, a titokzatos drámaíró elrabolja Lolitát, hogy a maga – Humbertnél nem kevésbé perverz – vágyait élhesse ki rajta. A szerelmétől, léte értelmétől megfosztott Humbert végül fölleli és megöli ellenség-hasonmását.

Lolita_es_tinilanyok_imadata

Ez a hihetetlenül gazdag, irodalmi allúziókkal, utalásokkal, már-már rejtvényekkel átszőtt mű azonban sokkal több egy szerelmi-szexuális kapcsolat taglalásánál: ízig-vérig művészregény, amely metaforikus áttétellel művészet és élet, alkotói képzelet és nyers életanyag, művész és polgár viszonyát, azaz egy jellegzetesen huszadik századi témát dolgoz fel egy esztétikai életszemlélet jegyében.
További cikkek, képek, videók Lolita és tinilány témában: Loliták Sue Lyon 12 évesen csábító nimfa –  Loliták Dominique Swain Lolita – Loliták Alicia Silverstone – Loliták Jane March a szerető – Loliták Brooke Shields – Lindsay Lohan tizennégy évesen már szexelt és drogozott – 18 éves pornósok – Nem vagyok Lolita! Könyvajánló – Remi tinilány erotikus képek – Vladimir Nabokov Lolita – Testvér szerelem 17 évesen – Russian Lolita – Brigitte Bardot és a Lolita szindróma – Lolita: Szökés az  intézetből – Lolita történet Patika Lolita: Patika – Blonde Lolita hardcore videók – Tinikurva nyeli a spermát – Lolita 17 perces pornóvideó – Tinipinák a neten – Pop Loliták könnyűzene pinaszőrzet nélkül – Állatságok és Loliták extrém szubkultúra – Tini pornó – Lolita jelenség – Russian Lolita – Lolita appendicitis – Amatőr Lolita
A szűz lányok imádata a Szüzek.com oldalról: A szicíliai Lolita naplója – Pretty Baby, Brooke Shields Lolita szerepben – Gyermekpornónak a pucér 10 éves Brooke Shields – Lolita végbélnyílásásnak perverz történetei – Polanski perverzkedett a tinivel, nyilvános a szextörténet – Viva Small, Ihász Petra magyar tinipornós szexvideó – Tinipinák, melyiket választanád – Tinipina parádé – Tinipornó a művészfilmekben Ken Park – Basznivaló szűz tinicsaj – Told már le a bugyid, és mutasd a puncid – Szeretik a politikusok a tiniszexet? – Tiniként már javában szexeltek – Szüzesség eladó

Vélemény, hozzászólás?