Megmentette a tinilányt az erőszaktól, ajándékot kapott

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon ajándékcsomaggal köszönték meg a battonyai Lázár Györgynek, hogy megmentette a nemi erőszaktól és a haláltól azt a 17 éves lányt, akit egy helyi férfi augusztus 25-én fényes nappal egy állattartó telepre vonszolt be.
A támadó megkötözte a hadakozó, segítségért kiabáló lány kezét, arra készült, hogy elviszi a helyszínről, megerőszakolja és meggyilkolja. Lázár György az ugyancsak 17 éves lányával a boltból hazafelé tartott. Az utcán megismerték az áldozat egyik cipőjét és pulóverét, majd hallották a fiatal lány hangját is. A férfi nem mérlegelt, azonnal bement.
– Lázár György bátorságával, lélekjelenlétével akadályozta meg a tragédia bekövetkeztét. A segítség vezérelte. Vannak, akik hasonló esetekben elfordítják a fejüket, elmennek a helyszínről. Szerencsére Békés megyében több példa is akadt az elmúlt időszakban, amikor állampolgárok akadályozták meg a bűncselekményt — mondta Kis Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.
– Ösztönösen cselekedtem. Örülök, hogy nem történt meg a baj — mondta Lázár György, aki lényegesen kisebb testalkatú, mint a támadó. — Utólag gondoltam bele, hogy bármi megtörténhetett volna, ám akkor csak az járt a fejemben, hogy megmeneküljön a kislány. A férfinek nagyon gonosz volt a tekintete, soha nem felejtem el — tette hozzá a férfi, akit azóta Battonyán is sokan megállítanak, kérdezik a történtekről, elismerik bátorságát.
Nemi erőszak cikkek: Brutális tinik: megerőszakolták, kínozták társukat – Kéjjel kínozta a kurvákat a magyar banda – Edith Vogelhut eszébe jutott, hogy őt is seggbe kúrta Polanski – Fiatalkorúak kólás üveggel és seprűnyéllel erőszakoltak – Nemi erőszakkal dugta a csajokat a svéd főrendőr – 10 év börtönt kapott a diákkal szexelő tanárnő – Pedofil férfit tartóztattak le Ausztriában

Vélemény, hozzászólás?