Mégsem pedofil a tanár

A szemérem elleni erőszak vádja alól felmentette, szerzői jogok megsértése miatt bűnösnek mondta ki Bosnyák Mihály rajztanárt szerdán hozott elsőfokú ítéletében a Mohácsi Városi Bíróság.
Jörg Éva büntetőtanácsa a helyi művésztanárt szerzői jogok kilencrendbeli megsértése miatt marasztalta el és 92.500 forint pénzbüntetéssel sújtotta a nyomozás során lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt.
Az ügyészség a férfit elsősorban tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal, és megrontással vádolta, melyeket a vád szerint kiskorú tanítványai sérelmére követett el. Mivel a tárgyalás zárt ajtók mögött folyt, az ítélet indoklása sem nyilvános, így annak lényegéről később tájékoztatják a sajtó képviselőit.
Előzmény: Tanítványai tartják életben a pedofíliával vádolt tanárt! „Az tartott életben, hogy ti vártatok” – mondta Misi bácsi szakkörös diákjainak, akik az örömtől sírva fakadtak. A szemérem elleni erőszakkal vádolt rajztanárt, B. Mihályt (45) egyévi előzetes letartóztatás után csütörtökön helyezte házi őrizetbe a bíróság.
– Végtelenül boldog vagyok, hogy láthatom Misi bácsimat. Kilenc éve járok a szakkörébe. Soha nem tapasztaltam olyasmit, amit állítanak róla. Látnunk kellett volna, ha bárkit molesztál, hiszen körben ülünk a szakkörön – magyarázta a 18 éves Fruzsina.
– Ne félj, fogunk mi még rajzolni, remélem – biztatta a lányt Mihály. A másik tanítvány, a 19 éves Eszter szerint féltékenység vagy boszszú indíthatta el a rágalomhadjáratot. – Itthon kellett hagyni az anyukámat, a gyerekeket. Tele voltam kétségekkel, kitartanak-e mellettem, hogyan viselik a körülöttem kialakult botrányt – magyarázza B. Mihály, aki 16 kilót fogyott a rácsok mögött.
– Tudom, hogy a pedagógiai pályámnak vége. Ha felmentenek a vádak alól, akkor sem mehetek vissza az iskolába. Nehéz ezzel a bélyeggel együtt élni. 2008 novemberében egy anyuka részéről felmerült a gyanú, és dagadt a pletyka. Az iskolán belül kivizsgálták az ügyet, nem találtak hibásnak, és a szülők akkor nem tettek feljelentést. Húszéves pályám alatt háromezer diákot tanítottam. Soha egyetlen hasonló gyanúsítás sem ért – magyarázza a pedagógus.
Tizenöt tanítványa azonban mást állít. Úgy tudjuk, egy kamasz lány azt vallotta, hogy Misi bácsi futva kergette, és letépte a blúzát, majd meg akarta erőszakolni. – Járni is alig tudok bot nélkül, nemhogy futva kergetni valakit – sóhajtja B. Mihály. Blikk információk.

Vélemény, hozzászólás?