Nem zavarta a tanárokat a tini Niki szexfilmje

Nem csoda, hogy 15 éves korára egy alkoholizáló, gátlásaitól megfosztott tini lett Nikiből. A lányt már kilencéves korában molesztálta egy iskolatársa, a fiút nem büntethették.
Miután a Bors bejelentését kivizsgálta, tegnap hivatalosan is eljárást indított a rendőrség a szexuális aktus közben lefilmezett kislány ügyében.
– Köszönjük a lapjuk által hozzánk eljuttatott információkat. Megvizsgáltuk a videót, és tiltott pornográf felvétellel visszaélés gyanúja miatt nyomozást indítottunk – közölte a Borssal Kocsis Irén, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Nikit korábban elvették nagyszüleitől, mert felmerült a gyanú, hogy a mostohanagyapja és annak barátai szexuálisan kizsákmányolták őt. Rendőrségi eljárás is indult, amelyet bizonyítottság hiányában lezártak. Az ORFKtól pedig megtudtuk: Niki már egy 2005-ös ügyben is sértettként szerepelt. Az akkor kilencéves lányt egy iskolatársa molesztálta, a szemérem elleni erőszakkal gyanúsított fiút azonban végül nem ítélték el, gyermekkorúként nem volt büntethető.
Ahogy az előzményekből is kitűnik, Niki múltjában kódolva volt, hogy mostanra egy, az őt felügyelő gyámhivatal szerint sokat alkoholizáló, átlagos erkölcsi gátlásokkal nem rendelkező tinédzser váljon belőle. Ráadásul úgy tűnik, hogy a lány mostani iskolája sem viselte szívén megfelelően Niki sorsát. A Bors úgy tudja: a középiskolában a diákok és a tantestület is tudott a Nikiről készült videóról, a pedagógusok mégsem jelezték ezt a rendőrségnek. Az iskola elzárkózik a nyilatkozattól, igazgatója három napja utolérhetetlen.
A Bors megkereste az oktatási ügyeket felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztérium sajtófőosztályát. Azt tudakoltuk: kötelessége-e egy pedagógusnak rendőrségi bejelentést tennie, ha tudomására jut, hogy diákja egy súlyos bűncselekmény sértettje. Azt a választ kaptuk: minden állampolgárnak van ilyen kötelezettsége – jogi és erkölcsi értelemben is -, s különösen igaz ez egy iskolára nézve. Cikk és kép forrása: Borsonline

Vélemény, hozzászólás?