Pedofil a bruggei püspök

pedofil-puspokLemondott megbízatásáról Roger Vangheluwe, a belgiumi Brugge (Bruges) püspöke, és egyben beismerte, hogy évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatott egy fiatal fiút. A lemondást André-Joseph Léonard bíboros, a belga katolikus egyház vezetője jelentette be pénteken tartott sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy azt szeretné, ha ezzel a döntéssel Belgiumban végleg pontot lehetne tenni egy fájdalmas fejezet végére.
A pápa dolgozószobája ablakából beszélt a Szent Péter téren összegyűlt emberekhez és azt mondta: Jézusról, mint a „jó pásztorról” vegyetek példát, aki „bámulatos gyöngédségével óvja nyáját a gonosztól”
XVI. Benedek pápa arra kérte vasárnap a katolikus egyház papjait, hogy óvják meg a gondjaikra bízott gyerekeket a gonosztól, és törekedjenek arra, hogy elnyerjék nyájuk teljes bizalmát.
Az egyházfő elismerte, hogy pápaságát is beárnyékolják azok a vádak, amelyek szerint sem ő, sem más egyházi vezetők nem védték meg megfelelően a kiskorúakat a pedofil papoktól. A pápa egy héttel ezelőtt látogatást tett Máltán, ahol találkozott olyan felnőttekkel, akiket gyerekkorukban szexuálisan zaklattak papok A Vatikán akkori közleménye szerint a pápát „mélyen megindította a történetük, s szégyenkezéséről és bánatáról biztosította őket” a fájdalom miatt, amit elszenvedtek, és együtt imádkozott velük. Azóta úgy tűnik, hogy XVI. Benedek intenzívebben reagál az egyházat egyre inkább megrázó, annak évtizedek óta legsúlyosabb válságát okozó pedofil botrányokra.
A pápa dolgozószobája ablakából beszélt a Szent Péter téren összegyűlt emberekhez, de kéréseit a papsághoz intézte. Felszólította őket, hogy Jézusról mint a „jó pásztorról” vegyenek példát, aki „bámulatos gyöngédségével óvja nyáját a gonosztól”, hozzátéve, hogy „a hívek csak benne (Krisztusban) bízhatnak teljesen”.
[Bulvár] Az egyházi pedofilbotrányok igazából melegügyek – A meleg pap 80 ezret ajánlott a szexért – Templomban szopott a homoszexuális pap – Pedofília miatt távozhat augsburgi püspök – Oltár előtt fajtalankodott az idős pedofil pap videóval – Elnézést kért a gyerek molesztálásokért a pápa – Kártérítést kapott a pedofil áldozat az egyháztól – A pápa elítélte a pedofil papokat – Több ezer gyereket molesztáltak az Ír papok – Félhetnek a papok nyilvánosak a szexuális bűntettek – Homoszexuális papok

Vélemény, hozzászólás?