Szexpanoptikum Keszthelyen

Minden idők legizgalmasabb és legpikánsabb kiállításába pillanthat bele, aki felkeresi Keszthelyen a Középkori Erotikus Panoptikumot. A világon egyedülálló tárlaton életnagyságú figurák mutatnak be hajmeresztő szerelmi aktusokat.
Aki szemérmes, jobb, ha előre felkészül, mielőtt az erotikus panoptikumba lépne, hiszen képtelenség arcpirulás nélkül végigsétálni a merészebbnél merészebb szexuális pózokat bemutató figurák mellett. A tárlaton a reneszánsz erotikus irodalom könyvillusztrációit használták fel Diderot-tól – La Fontaine-ig.
Egyik sarokban a Káma Szutra gyönyöreit mutatják be, míg a másikban már egy kiskerti légyottot, a megtévesztésig élethű figurákkal és háttérrel. A készítők titkon elárulták lapunknak: a szemérmetlen jeleneteken a Képzőművészeti Egyetem szobrászművész jelöltjei saját maguk pózoltak.
– A modelleket gipszágyba fektették, majd annak megkötésekor a gipszet kétfelé vágták le róluk. Az így keletkezett üregbe öntötték a szilikont, ami megkötött, élő gazdájának tükörképét adva – magyarázza Túri-Török Tibor, a kiállítás megálmodója.
A világon egyedülálló kiállítás újszerűségével és merészségével a látogatók szerint igazi kuriózum. Érdekes módon több nő látogatja, mint férfi, és a nők érdeklődőbbek is. Talán bátrabbak, mint az urak, véli Tibor.
A kiállítás 3 év alatt készült el, a Képzőművészeti Egyetem szobrászművész jelöltjei készítették a nem kis kihívást jelentő két tucatnyi szilikonfigurákat. A korábbról ismert viaszfigurákkal szemben (Madame Tussaud panoptikuma), a szilikonból készültek élethűbbek,tökéletes bőrhatásúak, a megtévesztésig valós élőlények illúzióját keltik.A modelleket gipsz ágyba fektették,majd annak megkötésekor két felé vágták.Ebbe ,az így keletkezett üregbe öntötték a szilikont mely megkötése után tükörképe lett élő gazdájának.A mintául szolgáló hölgyek és urak,szintén az egyetem hallgatói közül kerültek ki. A világon egyedülálló kiállítás az amszterdami és prágaival szemben, újszerűségével,merész naturalizmusával- a látogatók szerint- igazi kuriózum; eddig nem látott erotikus csemege.
Belépés csak 16 éven felülieknek, prűdek és nyárspolgárok reményeink szerint fiatal korúnak minősítve magukat,távol maradnak tőlünk. Belépő: 600 Ft, Nyitvatartás: Egész évben, minden nap 10-18 ig, Helye: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 10. Tel.: +36 30 855 65 33

Vélemény, hozzászólás?