Weisz Fanni nem a testéből akar élni, de mégis mutogatja

weisz-fanni-bikinis-szelfiWeisz Fanni szépségkirálynő mára összekapcsolta a modellkedést és az esélyegyenlőségi munkát. Azt mondja, Pécs példát mutat a többi hazai városnak, hogy miként kell jól kezelni a fogyatékkal élőket.
– A döntésem, hogy immár nemcsak modellként dolgozok, tudatos volt. Azt szerettem volna elérni, hogy az emberek, ha látnak egy fotót rólam, akkor kicsit többet kapjanak, mint egy testet. Jusson eszükbe a siket szomszéd, a kerekesszékes nagynéni, a látássérült gyermekük, azok az emberek, akiket szeretnek, de nem is tudják, hogy valójában lehetnek hasznos részei is a társadalomnak – mondta a gyönyörű pécsi lány Weisz Ági Fanni, de sok bikinis képet látni róla.
Szerinte tudatosítani kell az emberekben, hogy bizonyos területeken sokszor jobban teljesíthetnek a fogyatékkal élők, mint az ép emberek, ezért tudnunk kell őket elfogadni és tudnunk kell nyitni feléjük, nem utolsósorban egyenlőként kell kezelnünk őket. Ebben szerinte Pécs példaértékű tetteket hajtott végre.

– Nagyon nyitott és elfogadó város; jó példa erre, hogy akadálymentesítették a köztereket, látás-, hallás-, és mozgássérültek igényeit egyaránt figyelembe vették az új kulturális beruházásoknál, a Pécsi Nemzeti Színházban látás- és hallássérültek számára is szerveztek speciális előadásokat – sorolja.
Fanni kezdeményezésére egyébként nemrég a pécsi iskolákban elindult a jelnyelv oktatása is és nemsokára közös jeléneklős klipet is forgat Agárdi Szilviával – írja a Pecsma.hu