Ezek a lányok minimum 50 ezret kaptak egy baszásért

Jó sokat keresnek a nemzetközi pornósok, de kíváncsiak voltunk a hazai díjazásra is, így Kovács Istvánhoz fordultunk. A profi pornóban nagyjából 200 ezer forintról indul egy jelenet ára külföldön, de ahogy ott, úgy Magyarországon is ennél összetettebb a helyzet. Ezen az pornó oldalon a Szexplázában az amatőr magyar pornós lányok minimum 50 ezret kaptak egy baszásért:

Hazánk egyik legismertebb felnőttfilmproducere, Kovi elmondta, a szórás hatalmas, és bár lehet valaki az elején is jó, a kezdők természetesen kevesebbet keresnek, mint a befutott, keresett sztárok. Ez lehet pár tízezer forinttól a csillagos égig érő gázsi. Drágító tényező az anál, a dupla behatolás DP és a hagyományos szextől eltérő jelenetek vállalása.

Általánosságban elmondható, hogy 50 ezer forintnál kevesebbet nem szoktak kapni a lányok, kivétel az amatőr casting, ahol akár 20 ezer is lehet. Az összegen kívül arra is kíváncsiak voltunk, hogy alkalmanként fizetik-e a színészeket vagy havi apanázst kapnak, és darabszámot kell teljesíteni.

Ez mindig megegyezés kérdése. Az általános az, hogy a szereplők jelenetenként kapják a pénzüket. Régebben sokszor előfordult, hogy egy sztárral volt cégeknek exkluzív szerződésük, például nekem is volt Michelle Wilddal évekig

– válaszolta Kovi, majd hozzátette: ma ez már nem divat, mert nincs igazán idő “kinevelni” nagy sztárokat. Exkluzív szerződés esetében viszont meghatározzák, hogy egy bizonyos összegért mit kell vállalnia a modellnek.

Ki az a Kovács István?

Kovács István Kovi 1957-ben született, felnőttfilmproducer, a GoldenGate főszerkesztője. Filmjeit többször díjazták, négyszeres pornó Oscar-díjas AVN-díj. Bűnös élvezet, Egy szexiparos titkai címmel pedig könyvet is írt.
A színészek egyébként egyénileg oldják meg, hogy hogyan jutnak a fizetésükhöz (például számláznak), nemzetközi munka esetén pedig a díjazást befolyásolja az, hogy milyen neve van az adott modellnek.

Ebben is meghatározó az, hogy milyen neve van az adott modellnek. Ha van neki egy, már kialakult díja, akkor minden esetben ennyit kér a szerepért minden producertől. A többiek esetében minden esetben megegyezés alapján történik a fizetés. Van producer, aki többet követel meg a modelltől, ő többet is kell fizessen.

Itthon egyébként (a nemzetközi tendenciához hasonlóan) jelentősen visszaesett a forgatások, ezen belül is különösen a nagy produkciók száma. Hogy miért? Főleg az internetre feltöltött tartalmakat, az ott található rengeteg ingyenes filmet és a kalózkodást emeli ki fő okként Kovi.
Jelenleg csak az igazán nagy stúdiók maradtak életben, főleg Amerikában, és Nyugat-Európában is csak egy-két nagy nevű cég forgat nagy filmeket, de az amatőr pornó virágzik a pandémia, a koronavírus járvány alatt:

– mondja Kovi, és hozzáteszi, az már nem divat, hogy a cégeknek legyen exkluzív modelljük: még azoknak sincs, amelyeknek korábban több ilyen is volt.

A legnagyobb nevek a pornó szakmában

A gyönyörű és kívánatos, igazán megdolgozni való Eve Angel lett a legjobb külföldi szereplő, míg a fáradhatatlan, belevaló ötösfogat, Anthony Hardwood, Nick Lang, Frank Gun, Lauro Giotto és Bonny Bon kapta a legjobb külföldi szexjelenet elismerését. A jelöltek közül Mya Diamond, Boróka Balls, Bambi és Judy Neró is esélyes volt a díjra, ám ők idén csak a jelölésig jutottak, ami már önmagában is igen nagy elismerés.

A legjobb leszbi film és legjobb leszbi jelenet címre több magyar alkotást és szereplőt is neveztek – hiába, a lányok ezen a téren is felülmúlják a fiúkat. Persze annak ellenére, hogy a misszionárius póz már rég nem divat, és a lányok – naná – nem szeretnek alul lenni, ez még nem jelenti azt, hogy a srácok ne tudnának jól nyomulni – főleg ha többen vannak.

A csoportos dugványozás területén legyőzhetetlenek voltak a magyar bikák. Az öt magyar srác, aki a legjobb férfi szereplő címért indult, Mike Angelo, James Brossman, Lauro Giotto, Frank Gun és Nick Lang szintén csak a jelölésig jutott, bár volt, aki közülük tagja volt a csoportos rosszalkodásnak, és végül sikert könyvelhetett el művészi örömszerzés terén.

Vélemény, hozzászólás?