A női nemi vágy

A libidó, a női nemi vágy fontos a nőnek és a férfiaknak is. A hiánya, párkapcsolati problémákhoz vezet. A női libidó csökkenésének hátterében több ok is állhat. Jól működő kapcsolatban is problémát jelenthet a stressz, a túlhajszoltság, ezen túl pedig egészségügyi problémák is okozhatják, ha a nő nem, vagy csak alig fogadja párja közeledését.
A libidó csökkenése gyakori jelenség a menopauza időszakában lévő hölgyek esetében, de kiválthatja a depresszió elleni gyógyszerek tartós szedése, vagy a megszakítás nélkül adott hormonális fogamzásgátlás. – sorolja a lehetséges okokat Balázs Csaba professzor, a Budai Endokrinközpont orvosa. A szexuális vágy csökkenését a hormonális egyensúly felborulása is kiválthatja, melynek leggyakoribb oka a pajzsmirigy alul működésére vezethető vissza. Az elváltozás hosszú időn át, lappangva alakul ki, így a szerteágazó tünetek miatt a betegek gyakran későn részesülnek megfelelő kezelésben.

nem-szexel-a-no-nincs-libidoja

A vágy a korral akár növekedhet is! Egy 2010-es tanulmány szerint, ahogyan egy 30-as, 40-es éveiben levő nő termékenysége csökken, úgy válnak egyre sűrűbbé és fülledtebbé, a szexuális fantáziái, és összességében a nemi vágya is erősebb lesz. A kutatók szerint, ez egy evolúciós trükk, mely azért lett belénk táplálva, hogy a szaporodás esélye növekedjen, azzal, hogy többször huncutkodunk. Dr. Lauren Streicher, a „Sex Rx: Hormones, Health, and Your Best Sex Ever” szerzője szerint, az életkörülmények is fontos szerepet játszanak. Szerinte sokkal kényelmesebben fogjuk érezni magunkat partnerünkkel, és kevésbé fogunk aggódni a fogamzásgátlás miatt. A korral természetesen a magabiztosság is megnövekedik, hiszen egy 2015-ben szélesebb körben elvégzett kutatásban felfedezték, hogy a legtöbb nő sokkal élvezetesebb nemi életnek örvendhet az évek múltával, ezt pedig a legtöbbjük, a már kifejlett testképének tulajdonítja… A teljes cikket itt olvashatod el.
További dr Szex cikkek a témában: A merevedési zavar legyőzése közös feladat. A férfi prosztata masszázs tudnivalók és tapasztalatok. A sperma a nőknek fontos az életükhöz. A vad, elsöprő szex sok nő vágya. Petting ezért érdemes csinálni.