Állatszex: itthon szabad, Dániában betiltották

Állatszex, állatpornó sokak vágya! Betiltották az állatszexet Dániában! Egyelőre teljesen legális állatokkal fajtalankodni a skandináv országban, de nagy a nyomást gyakorolnak a törvényhozásra az állatvédő szervezetek.

allatszex_csoportszex

– Úgy döntöttem, hogy számos okból be kell tiltanunk a szexet állatokkal – idézi a The Local dán kiadása az Ekstra Bladet-nek nyilatkozó Dan Jørgensent, Dánia élelmiszerügyi-, és agrárminiszterét.
– A legfontosabb, hogy az esetek túlnyomó többségében állatok elleni támadásokról van szó, akik nem tudnak nemet mondani arra, ami velük történik – tette hozzá a miniszter, és nem titkolta azt sem, hogy a döntésben Dánia nemzetközi megítélése is jelentős szerepet játszott a zooszex tekintetében.
Az ország ugyanis az utóbbi években az egyetlen skandináv állam maradt, amelyik nem büntette az állatokkal létesített szexuális kapcsolatot. Norvégia még 2011-ben, Svédország 2013 áprilisában, Németország pedig már régebben betiltotta az állatszexet, aminek eredményképp Dánia „zoofil” turistaközponttá vált.
Az ügy az után robbant nagyot. hogy az amerikai Vice riportot készített, melyben megszólalnak Dániába rendszeresen utazó zoofilok, és állatvédők is. Előbbiek azt mondják, hogy ők nem ártanak az állatoknak, utóbbiak pedig arról a többéves harcról beszélnek, amit az állatszex betiltásáért folytattak. Egy friss felmérés szerint a Dánok 76 százaléka támogatja a tiltást.
Egyelőre nem tudni, hogy a tiltás mikor lép hatályba, ehhez Dánia állatvédelmi törvényit kell módosítani, amit leghamarabb a jövő év elején szavazhat meg a parlament. Magyarországon továbbra sem minősül bűncselekménynek a bestialitás, az állatszex kutyával, lóval, vagy bármilyen állatttal. Egyelőre szabálysértésnek minősül és pénzbírság szabható ki miatta.