Felgyújtotta magát a pedofil tanár

Benzint locsolt magára, majd gyufát ragadott az a brit tanár, aki a rendőrség szerint szexuálisan molesztálta 8 éves magántanítványát. A gyanú szerint a 29 éves férfi, halála előtt sms-ben közölte a lánnyal, hogy: „szeretlek és örökké szeretni foglak!”.
Neil Wilkes nem bírta tovább, és önkezével vetett véget életének. Az általános iskolai tanárt tavaly függesztették fel állásából, mert a vád szerint szexuális kapcsolata volt egy nála 20 évvel fiatalabb kislánnyal. Az először „csak” depresszióba süllyedő, majd gyógyszer-túladagolással próbálkozó férfi, végül kegyetlen megoldást választott a halálhoz. A festői Derbyshire-be autózott, írt egy szerelmes üzenetet a kislánynak, benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát, és a mélybe ugrott – összeégett tetemét két járókelő találta meg.
A rendőrségi vizsgálat bebizonyította, hogy a férfi közeli kapcsolatban állt a kislány családjával is – hétvégenként sokszor utaztak el együtt. Miután azonban a szülők tudomást szereztek, hogy a férfi ellen bírósági eljárás folyik szexuális zaklatás vádjával, eltiltották lányuktól. Bár a bíróság nem tudta bizonyítani a vádakat, a tanár a történteket nem tudta feldolgozni, és a halálba menekült. Pszichológusa szerint Wilkes 3 nappal a halála előtt még abban bízott, hogy tisztázzák nevét az állítása szerint hamis vádak alól, és visszatérthet a tanításhoz.

Vélemény, hozzászólás?