S Andrea elbukott a poligráfon, a rabok meg akarták erőszakolni

Megbukott a hazugságvizsgálaton S. Andrea, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy végzett a Berettyóújfalui Városi Bíróságon dolgozó férjével, Ny. Lászlóval. A nőt nem sokkal a gyilkosság után ültették bele a hazugságvizsgálóba, az ügyvédje, ifj. dr. Mohácsi Ferenc szerint az eredmény éppen ezért nem tükrözi a valóságot, ugyanis Andrea akkor sokkos állapotban volt.
A poligráf eredménye a napokban készült el. Informá­cióink szerint az asszonytól megkérdezték, ő ölte-e meg a férjét, illetve hogy miként. Megszurkálta, megmérgezte vagy felgyújtotta-e? Úgy tudjuk, a szakértő szerint az előzetes letartóztatásban ülő nő minden kritikus kérdésre megtévesztő választ adott. Ez pedig azt jelenti, hogy hazudott. S. Andrea ennek ellenére ártatlannak vallja magát, szerinte valaki más ölhette meg a férjét.
– Andreát, aki még alig tért magához az őt ért gázmérgezéstől, a kiérkező rendőrök azonnal beszállították előbb a helyi, majd a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, és közel két napon át folyamatosan kihallgatták. Időközben közölték vele, hogy brutálisan megölték a férjét, amivel őt gyanúsítják. Ilyen körülmények közt került sor a vizsgálatra. Kizárt, hogy a vizsgálat és annak eredménye a valóságot tükrözné – nyilatkozta a debreceni ügyvéd. – Jellemző, hogy elmondása szerint arra a többször megismételt kérdésre is, hogy „Milyen nap van ma?” sem volt képes válaszolni – magyarázta a jogász, hozzátéve: a poligráfos vizsgálat egyébként sem bizonyíték, kizárólag arra jó, hogy meghatározza a nyomozás irányát. Mohácsi Ferenc azonban úgy véli, hogy a hazugságvizsgálat jelenleg még erre sem alkalmas.
A gyanú szerint brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg a helyi polgármester nevelt fiát, Ny. Lászlót felesége, Andrea. A rendőrök úgy vélik, a nő először lenyugtatózta, majd megszurkálta, végül pedig felgyújtotta férjét. A fia­talember halálát égési sokk okozta. A nyomozók szerint S. Andrea féltékeny volt, ezért ölte meg urát.
Forró pillanatokat kellett átélnie a debreceni börtönben raboskodó S. Andreának. A férje meggyilkolásával gyanúsított fiatalasszonyra szexre éhes férfi elítéltek vetettek szemet. A feltűnően csinos nő tavaly február óta van előzetes letartóztatásban, a rendőrség szerint a fiatalasszony féltékenységből benyugtatózta, többször megszúrta, majd felgyújtotta bírósági titkárként dolgozó férjét, Ny. Lászlót. Andrea azóta többször rosszul lett a börtönben, túl van egy öngyilkossági kísérleten, és női rabtársaival is meggyűlt már a baja. Ezúttal azonban minden eddiginél forróbb pillanatokat kellett átélnie: a börtön férfi elítéltjei vetettek rá szemet. Vascsővel feszítették fel a zárkáját, csak az őrök azonnali közbeavatkozása mentette meg a rémült nőt a kiéhezett raboktól.
– Tegnap jártam bent az ügyfelemnél, szörnyen megviselték a történtek – mondta dr. Mohácsi Ferenc, a nő ügyvédje.
– Megerősítem, hogy Andreához megpróbáltak bejutni a férfi rabok, de szerencsére a börtönőrök megfékezték őket, sem Andreának, sem a többi női rabnak nem esett bántódása. Andrea eddig nem félt a börtönben, de ez a helyzet nagyon megrémítette. Ez természetes, egy ehhez hasonló történés a szabad világban is megviselne minden nőt.
Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szóvivője közölte: a rendbontás során senki sem sérült meg. A börtön parancsnoka fegyelmi eljárást indított a résztvevők ellen az intézet rendjének megzavarása miatt. Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?