Zoe Saldana az Avatar sztárja meghódította Hollywoodot

zoe-saldana-avatarAz új világsiker, az Avatar női főszereplője, Zoe Saldana amióta az eszét tudja, színésznő szeretett volna lenni. Noha 17 éves korától játszik színházban, számos filmben feltűnt már, ezidáig kevesen tudták őt igazán beazonosítani. Az Avatar azonban meghozta kitartó munkája gyümölcsét.
A dominikai színésznő Zoë Yadira Zaldańa Nazario néven született New Jerseyben, 1978-ban. 10 éves korától táncolni tanult, azonban mindig is színésznő akart lenni. 17 évesen egy olyan színházban kezdett el dolgozni, ahol nehéz sorsú gyerekeknek játszottak pozitív életszemléletű darabokat. Zoe ettől magabiztos és büszke lett, mert egyrészt segítséget nyújtott a felnőtté válás rögös útján, másfelől pedig szakmai gyakorlatra tett szert. Később ifjúsági színházban is dolgozott, majd felfedezte egy ügynökség, és akkortól elindult a filmes pályafutása.
Az első film után azonnal hatalmas áttörés következett, mert olyan nagyágyúkkal dolgozhatott, mint Keira Knightely, Orlando Bloom, Steven Spielberg, Kirsten Dunst, Tom Hanks és Ashton Kutcher. Mindezt rendkívüli szorgalmának, erős akaratának és nem utolsó sorban tehetségének köszönheti, amivel újra és újra lenyűgözi a kollégákat és a filmrajongókat egyaránt.
„A színészet rendkívül komoly munka. Csak úgy érdemes csinálni, hogy ha minden reggel úgy kelek fel, hogy ma 100%-osan gyakorolnom, játszanom, teljesítenem kell. Lényegében én így éltem az egész életem, és nem panaszkodom; elégedett vagyok az eredménnyel” – jelentette ki Zoe.
A színésznő 2009-ben vált igazi sztárrá, meghódította a világot. Már a Star Trek miatt is sokak kedvence lett, de az Avatar mindent vitt. Persze Zoe itt is kitett magáért. A forgatásokra hat hónapot készült, többek között lovagolni is a hitelesebb alakítás miatt tanult meg.
Az Avatar óta Zoénak tele a naptárja, ugyanis egyik forgatás a másikat éri. Nemrégiben fejezték be a február végén bemutatandó Takers című akciófilmet, amelyben Matt Dillonnal, Hayden Christensennel és Paul Walkerrel játszott együtt. Ezen kívül pedig várhatóan négy filmben forgat 2010-ben. A The Losers-nek már csak az utómunkálatai vannak hátra, és áprilisban a mozikba kerül. A Death at a Funeral és a Star Trek folytatása pedig még az idei év nagy feladatai közé tartozik Zoe számára. Tovább a film bemutatójára

One thought on “Zoe Saldana az Avatar sztárja meghódította Hollywoodot

Vélemény, hozzászólás?