A szexting veszélyei

Ismersz olyan fiút vagy lányt, aki meztelenül ment az iskolába? Biztosan nem, viszont ismerhetsz pár olyan embert a suliból, akiről már láttál meztelen fotót, azért mert szextingelt – azaz megosztott másokkal olyan fotókat vagy videókat, melyeken meztelenül látható. Az Excsajok keresés ilyen találatokat ad.

Azok a fiatalok, akik szextingelnek, azt gondolják, hogy az egyedüli személy, aki láthatja ezeket a videókat az az, akinek elküldték. Pedig hogyha valakinek elküldesz egy képet online, az könnyen megoszthatja másokkal, és semmi garancia nincs rá, hogy nem teszi ezt. Ennek ellenére sokan választják ezt a módszert arra, hogy felhívják magukra a figyelmet.
Habár a szexting úgy tűnhet hogy magában nem veszélyes, viszont ha kitudódik a következmények eléggé kellemetlenek lehetnek számodra. Például, hogy néznének rád az osztálytársaid, a barátaid, szüleid, hogyha a meztelen fotóid keringenének az interneten?
Most még távolinak tűnhet, de a jövőbeli vizsgáztatóid, munkaadóid is könnyen hozzájuthatnak, hiszen az internet mindenki számára elérhető. Sőt, bűnügyi eset is lehet belőle hiszen ha például a nagykorú barátod telefonján megtalálják a hatóságok ezeket a képeket, eljárást indíthatnak ellene (ez már számos esetben meg is történt).
Nem is beszélve a 13 éves floridai Hope Witsell tragédiájáról, aki szintén elküldött pár pikáns fotót magáról a neki tetsző fiúnak. A fényképek azonban az egész iskolát bejárták, a lány pedig szégyenében felakasztotta magát.
Hogyha beleestél a legnagyobb hibába, és elküldtél valakinek egy meztelen képet magadról, nincs visszaút, a kép már nem privát. Minden évben egyre nagyobb a szextinggel kapcsolatos feljelentések száma, a fiatalok egyre többen szextingelnek, a barátaik, osztálytársaik, vagy más emberek késztetése miatt.
Gondolkodj, mielőtt bárkinek is meztelen képet küldesz magadról, vagy inkább ne tedd! Noha a 14-24 éves korosztályban minden negyedik fiatal kapott már meztelen fotókat másokról egy MTV-s online felmérés szerint, biztos vagyok benne, hogy nem gondolták végig, mindez milyen következményekkel járhat! Forrás: Kamaszpanasz.hu

Vélemény, hozzászólás?