A Trónok harca – Game of Thrones – szexjelenetei

A Trónok harca című sorozat egyik legérdekesebb karaktere a szótlan nomád vezér, Khal Drogo, aki a klasszkus viccnek megfelelően inkább üt, mint kérdez, és nemcsak azért, mert akkora a karja, mint az én combom, hanem mert a dothraki nép nem az a beszédes fajta, hiába készült nekik egy külön nyelv csak a sorozathoz. Drogót a 31 éves Jason Momoa kelti életre, aki az élő kivétel a “tévében mindenki magasabb” szabály alól.
Amikor belép a puccos londoni szálloda még puccosabb teaszobájába, önkéntelenül tátva marad a szám. A pali vagy két méter magas, kigyúrt, és úgy öltözködik, mint aki 1974-ben beült egy időgépbe, és csak most eresztették ki belőle. Buggyos gatya, széttaposott bakancs, lenvászon ing és kismillió bőr bizbasz van rajta, a karján, a nyakában és az odalán is lóg valami. Szemüveget hord, ún. SZTK-keretest, mint Woody Allen, de a mosolya sokkal barátságosabb. “Nem divatból hordom, rendes, dioptriás cucc. Conan a barbár hülyegyerekszemüvegben, mi?” Ha lett volna feszültség a szobában, biztos oldódott volna mostanra.
A szerepet szereti, mert javarészt egy szó nélkül, csak a testbeszéddel és a mimikával kell elmondania mindent, de megnyugtat, hogy később jóval többet beszél majd. “Egy oldalnyi dialógusom van, több, mint amire számítottam, vagy szerettem volna, na nem azért, mert nem tudok olvasni, vagy valami, csak elég nehéz hosszabb passzusokat megtanulni az anyanyelvemen is, ez meg dothrakiul van.” Külön műnyelvet írtak a sorozathoz, Momoa szerint az arab, a német és az orosz egyvelege, és nagyon illik a nomád törzshöz, aminek vezetőjét alakítja. “Főleg torokhangokból áll, és elég durva hangzású, szerelmet vallani tuti nem lehet rajta.” Mond pár mondatot, a jelentését nem, de az értelmét sejtem – nem egy felest rendelt a kocsmában, hanem a kibelezésemről beszélt villogó szemekkel.
Amikor elolvasta a könyvet, rögtön megértette, mit esznek a nők Drogón. “Itt van ez a nagydarab fickó, akitől az első pillanatban retteg az olvasó, majd megszokja, és mivel Martin könyvében a felesége, Daenerys szemén át látjuk, a végére hótt szerelmesek leszünk belé, pedig annyira azért nem romantikus figura. Klasszikus barbár vezér, de sokkal összetettebb karakter, mint gondolnánk. Ez valahol elég kényelmetlen lehet a nézőnek, hiszen az első két részben azért párszor megerőszakolja a szőkecsajt.” A szexjeleneteket a színészek általában nem szeretik, ezzel Momoa is így van.
“Inkább ülök a lovon hajnalig, míg ki nem kezdi a seggem a háta, és forgatok egy tízkilós kardot, mint leforgassak még egy ágyjelenetet. Emilia egy nagyon aranyos, kedves lány, akit nekem brutálisan meg kell hágnom, és ezt a gyomrom sokáig nem vette be. Eleinte minden jelenet után bocsánatot kértem tőle, és restelltem magam, de nagyon rendes volt, és csak röhögött az egészen. A végére belejöttünk persze, és már nem volt akkora trauma, mint egy jó házasságban. Jó volt vele dolgozni, ha nem lett volna meg az összhang, nem tudom mit csináltam volna.”
A Hawaii-n született, rasztahajú színész a szerepet elég szokatlan meghallgatás után kapta meg: “Úgy voltam vele, hogy ha barbár kell nekik, akkor barbárt kapnak. A maoriknak van egy ősi tánca, a haka, aminek az egyik fajtája, az, amit az új-zélandi rögbisek is előadnak, egyfajta harci tánc, a csatába menő harcosok adták elő annak idején. Na, én ezt jól betanultam, bementem a meghallgatásra és előadtam, csapkodtam a lábamat, a mellemet, üvöltöttem hozzá, ahogy kell, a szegény casting rendező meg ott ült velem szemben és köpni-nyelni nem tudott. Aztán kinyögte, hogy oké, magáé a szerep. Külön szerencsém, hogy ugyanazok válogatták a Conan a barbár új változatának szereplőit is, akik a Trónok harcához cstingoltak, és ott a helyszínen megkaptam azt is.”
Momoa a magyar nézőknek leginkább a Csillagkapu-franchise Atlantis című sorozatából lehet ismerős, amiben szintén egy hallgatag, leginkább a tetteivel kitűnő, jól verekedő figurát alakított, pedig annak idején a Baywatchban is szerepelt. A Trónok harca és a Conan után jogos a kérdés: nem fél attól, hogy ha valakinek egy kigyúrt barbár kell, akkor menten őt hívják? “Nem, mert kibaszott vicces vagyok, és nagyon sokoldalú. Írok, zenét szerzek és rettentő jó vicceket tudok mesélni, ráadásul a színészetet nem veszem annyira komolyan, mint mások, nem igazi hivatásomnak tekintem, hanem valaminek, amivel jelenleg foglalkozom. Ha valami nem tetszik, nem vállalom el, ennyi. Mellesleg nem is olyan egyszerű engem elérni, mert se telefonom, se számítógépem nincs, a feleségemnek van egy laptopja a pincében, de ő sem sűrűn foglalkozik vele.”
Szabadidejében legszívesebben otthon ül a családjával, és a gyerekekkel játszik a kertben, vagy a haverjaival beszélget és sörözik. “Egész jól gitározom, bluesos cuccokat főleg, és van egy zenekarunk a haverjaimmal. Néha fellépünk a helyi kocsmában, és jókat röhögünk. A gyerekek is ott vannak ilyenkor, a zene szerintem nagyon fontos mindenkinek, miért maradnának ki belőle?”
Az interjú Londonban készült, az HBO jóvoltából. A Trónok harcának új epizódjai az HBO műsorán láthatók hétfő esténként. Forrás: Comment.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?