Honnan tudjam, hogy ál vagy igazi orgazmusa volt a nőmnek

Uraim, önök honnan tudják, hogy partnerük élvezi a szexet? Mert ha a hangos nyögésekből és kiabálásokból következtetnek a hölgyek orgazmusára, könnyen tévedhetnek! A kutatók szerint ugyanis a nők több mint 80 százaléka csak megjátssza az gyönyört, és a szex közben elhangzó nyögések és kiabálások kizárólag a férfiak manipulálására szolgának.

szinlelt_orgazmus

Gayle Brewer és Colin Hendrie amerikai egyetemi kutatók 18 és 48 év közötti nőket kérdeztek meg a szeretkezés közben kiadott hangjukról, és azok okairól. Azt is tudakolták: mikor jutottak el a csúcspontra, ha eljutottak egyáltalán, ha pedig nem, miért kiabáltak mégis? Nos, a válaszok vegyesek: a megkérdezettek 92 százaléka érezte úgy, hogy a hangadásával erősítette partnere önbizalmát, 87 százalékuk tudatosan játszotta meg az élvezetet. Ráadásul az is kiderült: a nők 25 százaléka, ha úgy érzi, nem fog elérni a csúcsra, rendszeresen, hangokkal tetteti az orgazmust.
– Az is kiderült, hogy a nők azért adnak ki tudatosan hangokat, hogy befolyásolják partnerüket, nem pedig azért, hogy kifejezzék szexuális izgalmukat. A hölgyek azért szeretnék, ha partnerük gyorsabban elmenne, mert unatkoznak, fáradtak, kellemetlenül érzik magukat vagy kevés az idejük. Amikor pedig valószínűbb, hogy eljutnak az orgazmusig, sokkal kevesebbet sikoltoznak és kiabálnak – összegezték. A szakemberek szerint ennek oka az, hogy a férfiak addig nem hagyják abba, ameddig a nők nem jutnak el a csúcspontig.
– A férfiak kudarcnak élik meg, ha partnerüket nem tudják kielégíteni. Hiszen ez férfiasságuk egyik bizonyítéka, a nők pedig nem szeretnének csalódást okozni kedvesüknek. Ha a „csalás” rendszeressé válik, inkább beszéljék meg a lehetséges problémát a párok, hiszen a rossz szex akár a kapcsolat végéhez is vezethet – tanácsolta a szexológus.
Miért színlelik a nők az orgazmust?

Gyakori, hogy a nő nem akarja partnerét megbántani azzal, hogy nem élvezi eléggé a férfi által nyújtott örömöket, úgy véli, ezzel lebecsülné teljesítményét, elvenné önbizalmát, ezért inkább mindent bedob, hogy úgy tűnjön, mintha orgazmusa lenne. Másrészt azért is tettetheti a gyönyört, hogy ő maga ne tűnjön frigidnek, az élet élvezésére képtelennek. Az is lehetséges, hogy partnere egyszerűen nem tetszik az ágyban, de ezt nem meri a tudomására hozni, így inkább mielőbb túl akar lenni az egészen.

Előfordulhat (nem is olyan ritkán), hogy a nő a neveltetése miatt a szex élvezetét illetlen dolognak tartja, de nem kívánja prűd gondolkodását a partnerrel megosztani, a legjobb megoldás tehát a színlelés. Idővel ezek a nők ráérezhetnek a szexre, megismerhetik saját testük reakcióit, és valódi orgazmushoz juthatnak el.

A méretbeli különbségeknél a fájdalomtól szenvedő nő „sóhajai” hamisan kelthetik azt az illúziót a férfiban, hogy partnerét a mennyekbe repítette, noha csupán arról van szó, hogy szenvedő fél csupán mihamarább túl szeretne lenni a rémes tortúrán. A másik szélsőség is előfordulhat, amikor is férfi szerszáma oly kicsinynek bizonyul, hogy hagyományos misszionárius pózban egyszerűen képtelen a partnerét a csúcsra juttatni. Ez utóbbi ok általában oly kényes téma mindkét fél számára, hogy a nők sokkal egyszerűbbnek tartják a színielőadást, minthogy szóba hozzák a kérdést.
A leleplezés – A női testnek is vannak olyan válaszreakciói, melyeket meglehetősen nehéz, ha nem egyenesen lehetetlen eljátszani. Nem, nem a sikoltozásról, a sóhajokról, a kéjes nyögésekről van szó, azt viszonylag hamar megtanulják már a fiatal lányok is. A szapora lélegzetvétel is olyan, amit el lehet sajátítani.
Az orgazmus hiányára utaló jelek az alábbiak:
• Nem megfelelő hüvelyi nedvesedés. Minél nagyobb a nő izgalmi állapota, a hüvely annál nedvesebb. A menstruáció utáni napokban ugyan eleve szárazabb a hüvely, míg a peteérés napjaiban nedvesebb. A klimax idején szintén növekszik a hüvely szárazsága, ebben a korban azonban a nők már kevésbé színlelnek, jóval nagyobb tapasztalat áll mögöttük, ezért könnyebben jutnak el az orgazmushoz. Ha tehát valaki száraz hüvellyel kéjesen nyögdécsel, gyanakodhatunk, hogy csak tetteti a gyönyört.
• Belső izomrándulások hiánya. A női hüvely az orgazmus során kb. 1 másodperces szünetekkel 5-10 akaratlan izommozgást produkál, melyeket a hüvely enyhe „összerándulása” formájában a férfi is érezhet, különösen akkor, ha pénisze az adott pillanatban még a hüvelyben van.
• Az orgazmus utáni „hiperérzékenység” hiánya. Sok nő képes ugyan a többszöri orgazmusra, de nem azonnal! Az orgazmusra jellemző, hogy a nemi szervek olyannyira telítődnek vérrel és hiperérzékenyek lesznek, hogy a további ingerlés egy időre kellemetlenné válik csakúgy, mint a férfiaknál.
• Ha elmarad a mellbimbók megkeményedése, színének sötétebbé válása, gyanakodhatunk, hogy színjáték áldozatai lettünk.
• A hölgy szíve nem ver szaporán. Elfáradhat persze az át nem élt orgazmus tortúrájától is, ami felérhet egy futással, de orgazmus nincs szapora szívdobogás nélkül.
Mit tegyünk, ha kiderült? – Ha Ön meg akar arról bizonyosodni, hogy partnere színleli-e az orgazmust, akkor bizony nem árt a felsorolt jelekre figyelni. No persze nem kell folyamatosan résen lenni, elrontva ezzel a meghitt együttlétet, ha gyanakszunk, elég néhány alkalommal „tesztelni” a hölgyet. Ha észrevesszük, hogy megjátszotta magát, nehogy szóvá tegyük, nyilván nem véletlenül történt így!
Gondolkodjunk el az okain, próbáljunk meg pozíciókat váltani, figyeljünk arra, mitől zihál kéjesebben kedvesünk, teremtsünk meghittebb hangulatot, iktassunk be hosszabb előjátékot. Nagyon tanulságos lehet a szex egy kevéske alkohollal, az ilyenkor történő szexuális események őszintébbek, tehát érdemes árgus szemekkel figyelni a partner bátrabban kimondott vagy egyéb módon jelzett kívánságaira. Valószínűleg ugyanezt szeretné más alkalommal is, csak kevésbé oldott állapotban esetleg nem meri kifejezni. Persze bánjunk csínján az alkohollal, ugyanis nagyobb mennyiségben a férfiaknál impotenciát, a nőknél pedig orgazmusra való képtelenséget okoz.

Vélemény, hozzászólás?