Szex és vér a Spartacus előzményében

A Spartacus első évada után kevesen gondolták, hogy fokozható a szexjelenetek és a vér mennyisége egy tévés produkcióban – márpedig az Amerikában most induló előzménysorozat éppen ezt ígéri.

A Spartacus: Vér és homok második évadáról továbbra is az az egyetlen hír, hogy lesz. Tavasszal elkezdik a forgatást, és 2012 elején képernyőre is kerülhet a hányatott sorsú évad. Hogy ki lesz a főszereplő, azt még mindig nem tudni, ugyanis továbbra sem találtak színészt a rákkal küzdő címszereplő, Andy Whitfield helyettesítésére. Így a szandálos-kaszabolós sorozat rajongó egy ideig csak a január 21-én startoló előzménnyel vigasztalódhatnak.
Az elmúlt hónapokban Új-Zélandon tesztelték azokat a színészeket, akik felválthatják a non-Hodgkin limfóma miatt harcképtelenné vált Whitfieldet. A nyirokszövet fehérvértsejtjeinek daganatos megbetegedésével küzdő színész miatt a Starz csatorna még a sorozat törlésének gondolatával is eljátszott, de végül elkezdték a meghallgatásokat azzal, hogy a színészt azonnal visszaengedik az arénába, ha felépül.
Sokáig a Rushban és a The Pacificben feltűnt Liam McIntyre tűnt befutónak Spartacus –pótlékként, ám most arról érkezett hír, hogy róla is lemondtak a sorozat készítői, és újraindul a válogatás. Kíváncsian várjuk, fél éves bénázás után kit sikerül leakasztani két hónap alatt.
A Batiatus-ház izomagyú gladiátorai és szilikonmellű rabszolganői addig is a hat részes Spartacus: Gods of the Arena előzménysorozattal edzőtáboroznak, amelynek már az első epizódjában is hemzsegnek a lefejezések, toroknyiszálások és válogatott szexjelenetek rabszolgák és rabszolgatartók, férfiak és nők, illetve ezek kombinációi között.

A ludus felemelkedéséről szóló opus főhőse Capua első bajnoka, Gannicus, aki – Spartacusszal ellentétben – nem híve a monogámiának, nagy rajongója a lőrének és az öncélú erőszaknak, vagyis egy modern értelemben vett celeb. Egy ilyen főhős oldalán a Lucretiát alakító Lucy Lawlessnek is gyakran kell nyakába kapnia a stóláját, pedig már az első évadban is többször láttuk őt vízszintes helyzetben, mint két lábon.
Az egykori Xena meg is tiltotta szüleinek a sorozat nézését, férje, Robert Gerard Tapert producert pedig alig lehetett látni a forgatáson. Végig ott volt viszont lányuk, Daisy Lawless, akit édesanyja mindig előre figyelmeztetett, mikor kell elfordulnia, nehogy meglássa, miként üzekednek anyuval az olajos testű statiszták.

Vélemény, hozzászólás?