Szopós szájú szexistennők egymást kívánják

Emmanuelle Béart és Béatrice Dalle (Bye Bye Blondie)
Közös filmben szerepel a francia filmművészet két legérzékibb ajkú színésznő. Az alkotást az a Virginie Despentes rendezi, aki Dugj meg! című első filmjével tíz évvel ezelőtt keltett botrányt. A Dugj meg! azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy brutális erőszakot keverte valódi szexjelenetekkel közeliben mutatták a penetrációt, a két főszerepet pornószínésznők játszották.
Brigitte Bardot és Jeanne Moreau (Viva Maria!, 1965)
Bardot egy Maria nevű anarchistát játszik, aki hidakat és rendőrállomásokat robbant fel, majd összeáll Moreau-val (akit szintén Mariának hívják) és együtt véletlenül feltalálják a sztriptízt.

Emmanuelle_Beart Brigitte_Bardot_Jeanne_Moreau

Susan Sarandon és Geena Davis (Thelma & Louise, 1991)
Ridley Scott csodálatos road-movie-ja messze a legjobb film ebben a listában, mindkét színésznőt Oscarra jelölték érte, de végül csak a forgatókönyv kapott díjat.
Charlize Theron és Penélope Cruz (Nézz az égre!, 2004)
A Nézz az égre! is az a fajta film, amiről rengeteg cikkeznek, miközben készül, de a bemutatója után mindenki udvariasan hallgat róla. Pedig nem olyan rossz, mint a híre, és már csak Theron és Cruz közös tangójelenete miatt is érdemes megnézni (a közös szexjelenetük sem bántó a szemnek).

Sophie_Marceau_Monica_Bellucci Penelope_Cruz_Salma_Hayek

Penélope Cruz és Salma Hayek (Bandidas, 2005)
A Luc Besson-filmgyárból érkezett ez a könnyed westerkomédia, ami annyira felejthető, hogy már azt sem tudjuk felidézni, hogy valójában láttuk-e a teljes filmet, vagy csak az előzetesét. Csúnyán megbukott mindenütt, az amerikai mozikban be sem mutatták.
Sophie Marceau és Monica Bellucci (Ne te retourne pas, 2009)
Azt gondolná az ember, hogy két ilyen színésznővel nem lehet elrontani egy filmet. Marina de Van rendezőnőnek mégis sikerült. A tavalyi cannes-i filmfesztivál egyik legnagyobb csalódása volt ez a röhejes thriller, pedig előtte úgy vártuk, mint a Messiást.

Charlize_Theron_Penelope_Cruz Susan_Sarandon_Geena_Davis

[Babes bulvár]

2 thoughts on “Szopós szájú szexistennők egymást kívánják

Vélemény, hozzászólás?