Szopós szájú szexistennők: Emmanuelle Béart és Béatrice Dalle

Beatrice_DalleKözös filmben szerepel a francia filmművészet két legérzékibb ajkú színésznője Emmanuelle Béart és Béatrice Dalle. A Bye Bye Blondie című alkotást az a Virginie Despentes rendezi, aki Dugj meg! című első filmjével tíz évvel ezelőtt keltett botrányt. A Dugj meg! azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy brutális erőszakot keverte valódi szexjelenetekkel közeliben mutatták a penetrációt, a két főszerepet pornószínésznők játszották.
A Bye Bye Blondie is a korábbi filmhez hasonlóan sikamlósnak ígérkezik. A történet szerint Gloria (Dalle) egy kisvárosban él, se munkája, se családja, idejét a helyi rockkocsmában tölti piálással. Frances (Béart) egy párizsi tévécsatorna sztárriportere, férje sikeres író, de házasságuk színjáték, mindketten homoszexuálisok. Frances munkaügyben abba a kisvárosba utazik, ahol Gloria lakik, találkoznak, és kiderül, hogy 25 évvel korábban a két nő viharos románcot folytatott egymással. Emmanuelle_BeartEmmanuelle Béart és Béatrice Dalle nem arról ismert, hogy bármilyen rázós jelenettől is visszariadna, elég csak A szép bajkeverő-re gondolni, amelyben Béart körülbelül három órát töltött pucéran, vagy Dalle szinte bármelyik filmjére (Betty Blue, Process, Kínzó mindennapok, Ott bent, stb.). A Bye Bye Blondie forgatókönyvét azonos című 2006-os regénye alapján a rendezőnő írta, a forgatás június végén kezdődik. A filmtörténetben nem áll példa nélkül, hogy két karrierje csúcsán lévő istennőt eresztenek össze egy filmben!
Béatrice Dalle Béatrice Cabarrou néven látta meg a napvilágot 1964. december 19-én a franciaországi – pontosabban Bretagne-beli – Brestben. 1986-ban debütált filmszínésznőként, a kultuszfilmé avanzsált Betty Blue-ban ő játszotta a több mint zűrös címszereplőt, akinél az őrületig fokozódnak a szerelem és az indulatok. Nyílt szexualitásával és ösztönös játékstílusával azonnal a sztárstátuszba emelkedett, és olyan világhírű szexszimbólumokkal hasonlították össze, mint Brigitte Bardot.
[Babes]

2 thoughts on “Szopós szájú szexistennők: Emmanuelle Béart és Béatrice Dalle

Vélemény, hozzászólás?