Jogerős ítéletre vár a gyerekeit orális szexre kényszerítő apa

A Szegedi Ítélőtábla várhatóan csütörtökön mondja ki a jogerős ítéletet arra a 37 éves kunfehértói férfira, akit első fokon 14 év fegyházbüntetésre ítéltek, miután öt kiskorú gyermeke közül hármat szexuális cselekmények elkövetésére kényszerített.
Az első fokon eljáró Bács-Kiskun megyei Bíróság a 37 éves B. Tibor elsőrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszak bűntettében, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek. A per másodrendű vádlottját, a férfi élettársát, az öt kiskorú gyermek édesanyját, kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, valamint testi sértés vétségében találta bűnösnek a bírói tanács, ezért 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek letöltését öt év próbaidőre felfüggesztette. A szülők felügyeleti jogát minden gyerek esetében megszüntette a bíróság elsőfokú ítéletében. Az ítélet a másodrendű vádlott esetében jogerőre emelkedett, míg az elsőrendű vádlott és védője a szemérem elleni erőszak vádja alóli felmentés és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.
Az elsőfokú ítélet szerint a férfi és a nő italozó életmódot folytatott, és miután minden pénzüket alkoholra költötték, volt, hogy a gyerekeknek télen is mezítláb kellett járnia. A vádlottak a házat olyannyira nem takarították, hogy a szobákban rágcsálók futkároztak, és szeméthalom volt a lakás környékén mindenütt. Ha a kiskorú gyerekek betegek voltak, akkor sem vitték őket orvoshoz, és sokszor télen sem fűtöttek rájuk.
A két vádlott rendszerint minden este részegre itta magát, ezt követően pedig az apa a gyerekek előtt verte a nőt, aki részegen kiabált a gyerekekkel. Ráadásul a férfit szemérem elleni erőszak bűntettével is gyanúsítják, miután a vád szerint három gyermekét is arra kényszerítette, hogy orálisan kielégítsék.

Vélemény, hozzászólás?