Sin City 2 – Amerikában betiltva

Valószínűleg egyetlen filmrajongónak sem kell bemutatni a 2005-ben debütált Sin City – A bűn városa című Robert Rodriguez és Frank Miller produkciót. Legfőképp azért sem mivel eddig még nem látott látványvilág tárult a szemünk elé. A film megtekintése közben mindenki úgy érezhette, hogy egy megelevenedett fekete-fehér képregénybe csöppent volna.
A Sin City 2 vagyi Ölni tudnál érte Magyarországon augusztus 21-én kerül a mozikba, de Amerikában mind a plakátját, mind az előzetesét betiltották szexuális tartalma miatt.

sin-city-2-csocsos-pina-pisztollyal

Jessica Alba és Eva Green bűnösen szexik. Ebből az okból tiltotta be az ABC-csatorna a Sin City kutluszfilm második részének előzetesét most, miután májusban a plakátját cenzúrázta a Motion Pictures Association of America. Eva Green a Vanity Fairnek úgy nyilatkozott akkoriban:
– Szerintem a poszter igazán szexi, valahogy gyönyörű. De, ha sokkolja az embereket, nem tudom mit tehetnénk. Senkit sem akarnék megbántani. – A plakáton Green átlátszó neglizsében, pisztollyal a kezében látható.
A Rodriguez–Miller-rendeződuó alkotásában újra minden a bűnről szól, különlegesen vegyítve a film noirt a képregényes stílussal. Minap kiderült, hogy Lady Gaga is kapott egy kurta szerepet a Sin City 2: Ölni tudnál érte című filmben, amit Magyarországon augusztus 21-én mutatnak be. A Youtube-on a merészebb trailer csak jelszó és életkor megadásával tekinthető meg. Ez pedig itt a visszafogott:

Az Ölni tudnál érte alcímet viselő Sin City 2. az előző rész folytatása lesz, amely szintén az erre a filmre jellemző látványvilággal készült el, és mint az első részben a történet szintén több szálon fog zajlani. A képregényadaptáció 3D-ben is elkészült a rajongók örömére, amely így még színvonalasabbá tette a városi rosszfiúk életébe betekintést nyújtó produkciót.