84 milliót sikkasztott szerelméért Roxána

A 24 éves Roxána az utolsó szó jogán azt mondta: „Szerelmes voltam Misibe, mindent megtettem érte, ezért vettem el a pénzt. Ebben a pénzváltóban dolgozott Roxi, innen emelte el a milliókat.
Börtönbe megy a csinos modell, a 24 éves N. Roxánát két év, tíz hónap börtönre ítélték. A lány a Pécs Plazában lévő pénzváltó dolgozójaként, szerelme kérésére 84 milliót vitt el.
Bármire képes egy szerelmes nő? N. Roxána most a szabadságával fizet, mert hagyta, hogy a kedvese a bűn útjára terelje őt. 2009. januárjában Roxána a zárás után munkáltatójának páncélszekrényéből kivett 51 millió forintot és több mint 112 ezer eurót, 15 ezer ukrán hrivnyát és némi aprópénzt, csaknem 84 millió forint összértékben. Mindezt teljesen amatőr módon tette: kinyitotta a kamerával megfigyelt páncélszekrényt, zacskóba pakolta a pénzt, majd elsétált.
Ezután barátjával, a többszörösen büntetett előéletű B. Mihállyal néhány hétig Budapesten bujkáltak, amíg el nem fogták őket a nyomozók. A férfi teljesen ártatlannak vallotta magát, annak ellenére, hogy kiderült: ő tervelt ki mindent, és vette rá Roxánát a sikkasztásra.
A bíróságon a lány az utolsó szó jogán azt mondta: „Már megbántam, amit tettem. Szerelmes voltam Misibe, mindent megtettem érte, ezért vettem el a pénzt.”
Roxána 2007-ben még tanulóként feltűnt modellként is. Portfóliója szerint kedvenc étele a pizza, itala az őszilé, hobbija pedig a bulizás, mint kiderült, a komlói Colosseum Disco volt a törzshelye, ahol Misivel megismerkedett.
A rendőrség 1 millió 200 ezer forintot tudott lefoglalni, a fennmaradó több mint 82 millió forint nem került elő. Roxánát két év, tíz hónapra, B. Mihályt hét év börtönre ítélte jogerősen a Pécsi ítélőtábla – írja a Bors.