A merevedési zavar legyőzése

A kínaiak már több ezer éve ismerték az impotencia jelenségét, és a taoisták sajátos módszert dolgoztak ki annak legyőzésére, vagyis a merevedési képesség helyreállítására.
Ez részben megegyezik a modern szexológusok javaslataival, részben eltér azoktól. Ami megegyezik, az a következő: A súlyosabb betegség, kimerültség vagy a nemi szerv sérülésének eseteit kivéve (amikor gyógyításra és pihenésre van szükség) a férfi ne törődjön hiányzó merevedésével, hanem teljes figyelmével partnere felé forduljon, őt dédelgesse csókokkal és sokféle simogatással, hogy legyen egy biztonságos intimitás.

ferfi-potencia-problema

Szerezzen neki örömet a kezével és a szájával, gyönyörködjön benne s élvezze az ő örömét. A partner élvezetének látványa, a vele való azonosulás nagy valószínűséggel beindítja a férfi szexuális izgalmát és vele együtt a merevedést is.
Ha ez mégsem válna be, akkor még mindig rendelkezésre áll a „félmerev behatolás” módszere. A taoisták szerint bizonyos feltételekkel a nem merev hímvesszőt is be lehet segíteni a hüvelybe, ahol aztán a merevedés fokozatosan fölerősödhet. Ehhez csak némi ügyességre van szükség. Nem szabad elsietni a dolgot: változatos előjáték után amikor a nő már eléggé felizgult és így a hüvelybejárat síkossá vált, megfelelő testhelyzetben (legcélszerűbb a „férfi felül” helyzet) a férfi saját kezének ujjaival besegítheti az ernyedt vagy félmerev péniszt a hüvelybe. Jó, ha egy ideig ez után is ott tartja az ujjait a hímvessző tövénél és elősegíti annak mozgását a hüvelyben. Eközben a merevedés rendszerint erősödik.
Azt már jómagam teszem hozzá, hogy a nőnél a szexuális izgalom hatására kialakul az ún. orgasztikus mandzsetta, vagyis a hüvely alsó harmada egy kicsit ráfeszül a péniszre és így megakadályozza, hogy az könnyen kicsússzon, továbbá épp ezzel a szorítással a merevedést is fokozza. Ezért is fontos, hogy legalább a nő az előjátékban szexuális izgalomba kerüljön. S az is, hogy ne érje váratlan meglepetésként a férfi merevedéshiánya, illetve ne jelentsen ez neki túl nagy csalódást, mert akkor szexuális izgalma visszaeshet.
A másik hely ahol a félmerev pénisz folyamatos inger kap, a végbélnyílás. Az ánuszba besegített félmerev pénisz, itt erősebb ingert kap, mert a végbélnyílás izmai erősebbek mint a hüvely.
A szexuális izgalma visszaesés gyakran megtörténik és negatívan hat a férfire. Úgyhogy a magam részéről nem a legjobb, inkább csak végső esetben kipróbálandó megoldásnak tartom az ernyedt hímvessző „besegítését”. Ehelyett inkább az alapproblémát kell tisztázni és manipulációk helyett a kudarctól való félelmet megszüntetni.
Szexuális segédeszközök használatával is elérheti a férfi a megfelelő merevedést. Péniszpumpa, péniszgyűrű, művagina, és egyéb utcai vagy online szexshop üzletekben kapható szexkellékek használatával lehet edzeni a péniszt. Ezeket szex előtt vagy közben is lehet használni. Aki szégyenlős az online sexshop webáruházban rendelhet magának szexkelléket, de a személyes vásárlás sokkal jobb szexüzletben.
A potencianövelők használata szinte biztos siker, de agyban akkor is ott kell lenni. Tehát hiába vesszük be a potencianövelő kapszulát vagy tablettát, ha nagyon fáradtak vagyunk, vagy valahol máshol jár az eszünk, előfordulhat kudarc. Ilyenkor gondoljunk olyan szexuális vágyunkra, amitől biztos felizgulunk.
Cikkek a témában: Üzemzavar a hálószobában, vajon mit tehet az orvos azon kívül, hogy felír valamit? Potencia problémák és egyéb merevedési zavarok a nemi életben. Az átmeneti impotencia tipikus fajtái, és amerevedési zavar okai és fajtái és megoldások. A komolyabb petting lehetőségek segítenek a potencia problémákban is.