Czapáry Veronika szerint 13 éves volt a színházigazgató egyik áldozata

Czapáry Veronika szerint 13 éves lehet a ex-színházigazgató legfiatalabb áldozata. Az ATV vendége Czapáry Veronika volt, aki oknyomozó újságíróként vetette bele magát a Kerényi Miklós ügybe.

Állítása szerint 13 éves a legfiatalabb áldozat, és szerinte nem igaz hogy a színházi élet nem tudott ezekről a dolgokról. Egyetlen megoldás szerinte, ha névvel és arccal vállalják magukat azok, akik elszenvedték a bántalmazást.
– Azt elismeri, amit Maros Ákos állít? A fenekelést, a vetkőzésre utasítást?
– A történet, amit Maros úr elmond, az 23 éve volt. Van alapja, mégsem az történt, amit állít. Nem úgy zajlott. Ami nagyon fontos, hogy az eset közös megegyezés alapján történt, ezt ő is elismeri. Maros úrnak bármikor jogában állt a helyzetet megszakítani, amit meg is tett. És nagyon fontos, hogy ennek semmilyen szexuális töltete nem volt. Ebben is azonosan emlékezünk. Ezután két évvel én dolgoztam vele újra, és még később is. Nagyon jó viszonyunk volt. Egy tehetséges, ügyes, kicsit link táncosak gondoltam. Ez egy nagyon bonyolult história, amiről 23 év után beszélni nagyon nehéz. Én nagyon sokat tanítottam az elmúlt 23 évben, az egyetemen kívül számos rendezőt neveltem fel, olyanokat, akik a zenés műfajnak mostanában a legjobbjai. Nem tagadhatja le Kovalik Balázs vagy Szabó Máté, hogy az én növendékem. Megközelítőleg sem tud senki ilyen oktatói sikereket felmutatni. Rengeteg színésszel dolgoztam…
– Az operettszínházban is alkalmazta a fenyítési eszközöket, játékokat?
– Ez bonyolultabb kérdés. Sok izgalmas színész tréninget tartottam a Szondi-teszt alapján, ami rettenetesen gyorsan vitte előre a színész fejlődését. Ott sok minden előfordult, hangsúlyozom, két ember abszolút megegyezése alapján. Bármikor abba lehetett hagyni, fel lehetett függeszteni. Komoly lelki és fizikai megterhelés volt nekem is, mert együtt játszottam az illetővel. Ezek nagyon izgalmas és eredményes tréningek voltak.