Kurvaként kerestek pénzt szépségverseny résztvevők, celebek, pornós lányok

Ő közben egy prostituálttal közösült egy hotelben alig 10 perc sétára a Parlamenttől. 160 ezer forintot fizetett az együttlétért, de másnap délelőtt csalódottan panaszkodott a barátjának, aki szerezte neki a prostituáltat. Nem tetszett neki a nő, azon pedig fel is háborodott, hogy miután az első menet túl gyorsra sikerült, a prostituált plusz pénzt kért a másodikért.

Ilyen mélységű részletek is kiderülnek a Direkt36 által megismert, kétezer-ötszáz oldalas nyomozati anyagból, amely az eddig feltárt egyik legnagyobb, gazdag magyarokat és külföldieket kiszolgáló állítólagos prostitúciós hálózat ügyében készült. Az ügy főszereplője Répás Lajos szépségverseny-szervező, akit az ügyészség kerítéssel és kitartottsággal vádol. Répás ugyan tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, de a nyomozás során azt elismerte, hogy valóban bemutatott barátainak és ismerőseinek dekoratív lányokat. A nyomozati anyag szerint a lányok között voltak modellek, szépségverseny-résztvevők és pornószínészek, a kuncsaftok között pedig politikusok is.
Nem tudjuk, hogy pontosan melyik politikusok jártak ezekhez prostituáltakhoz, mivel erről nem készültek írásos bizonyítékok vagy felvételek. Bár más kuncsaftok személyére pontosan kíváncsi volt a rendőrség (alaposan megvizsgálták, kihallgatták őket, fényképen azonosíttatták be őket a prostituáltakkal), az érintett politikusokat egyszer sem nevezték meg. A nyomozati anyagban nincs nyoma annak, hogy a rendőrség kísérletet tett volna annak kiderítésére, pontosan mely politikusok vették igénybe a nők szolgáltatásait. Annak ellenére történt így, hogy egy esetben egy 18 év alatti lányt is kiközvetítettek politikusoknak, és a találkozó később csak egy félreértés miatt hiúsult meg.
A titkos telefonlehallgatások és a tanúvallomások jegyzőkönyveiből pontos kép rajzolódik ki arról, hogyan szerveztek meg egy-egy ilyen találkozót. Répás Lajos telefonját 2011-ben fél éven keresztül hallgatta le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), de annak nincs nyoma, hogy politikusok közvetlenül tárgyaltak volna vele. A bevezetőben említett elégedetlen parlamenti képviselő például egy barátján, a korábban szintén politikusként tevékenykedő Gerendás Józsefen keresztül szerzett magának lányt az éjszakára. Gerendás 1994 és 2010 között tagja volt az V. kerületi önkormányzatnak, és ugyan mindig a saját egyesületének jelöltjeként választották meg, közben kapcsolatot épített a szocialistákkal és a Fidesszel is. 2006-ban még a Fidesz országos listájára is felkerült, és a választási oldalra feltöltött életrajzában úgy mutatkozott be, hogy „polgári családban nevelkedtem”.
Megkérdeztük Répás Lajost, Gerendás Józsefet és az érintett prostituáltakat, hogy melyik politikusok vettek részt a találkozókon, azonban erről egyikük sem kívánt nyilatkozni. Az NNI-től is megkérdeztük, hogy kik voltak az érintett politikusok, illetve megpróbálták-e kideríteni a kilétüket, de a rendőrség azt válaszolta, hogy ők nem jogosultak nyilatkozni olyan ügyekben, amelyek már bírósági szakaszban vannak. A nyilatkozásra jogosult Fővárosi Törvényszéknek is feltettük a kérdéseinket, de tőlük sem kaptunk választ.

„Csak segítettem a lányoknak”
A MISS Modellügynökség Kft. nevű céget is tulajdonló Répás Lajos 1998 óta szervezi a legrégebbi országos szépségversenyt, a Miss Hungaryt. Az NNI 2011 áprilisában kezdte lehallgatni a telefonját, mivel azt gyanították, hogy Répásnak köze lehet egy másik prostitúciós hálózathoz, amely Dubajba közvetített magyar lányokat. Répás telefonhívásainak lehallgatása során a rendőrség azt tárta fel, hogy Répás nem a dubai hálózattal közreműködve, hanem önállóan végez hasonló tevékenységet, így az ügyét elkülönítették, és közel három éven keresztül, 2014 februárjáig folytatták a nyomozást.

Répás Lajos
A tavaly augusztusban emelt vád szerint Répás 2007 és 2012 között szexuális munkára közvetített nőket, akik a keresetük 20-30 százalékát adták le közvetítői díjként. A vádirat 67 nőt és öt 18 éven aluli lányt említ, akik közül Répás valakit csak néhány alkalommal, másokat éveken keresztül, havonta több alkalommal közvetített férfiakhoz. Az ügyészséggel ellentétben Répás Lajos úgy gondolja, hogy a tevékenysége nem meríti ki a kerítés tényállását: „Csak segítettem a lányoknak, bemutattam őket befolyásos barátaimnak. Hogy ezután mi történt, az magánügy, két ember önálló döntése. A lányok hálából fizettek nekem a segítségemért, de azt a pénzt nem a saját gazdagodásomra használtam fel, hanem visszaforgattam a szépségversenyek szervezésébe” – mondta Répás a Direkt36-nak.
Répás Lajos tárgyalása már több mint egy éve húzódik, és a beidézett 107 tanú kihallgatása miatt akár évekig is eltarthat még. A tárgyalás azért is keltette fel főleg a bulvársajtó figyelmét, mivel több olyan modellt és pornószínészt is tanúként idéztek be az ügyben, akik ismerhették a hálózat működését. Meghallgatták például Palácsik Tímeát (ma már Vajna Tímea, Andy Vajna kormánybiztos felesége), a Való Világból ismert Török Dórát és Baukó Évát, az Éden Hoteles Ökrös Szandrát, a DJ-modell Kustánczi Liát és Bátki Bernadett playmate-et. A férfi ügyfelek közül egyedül Welsz Tamás – a 2014-ben elhunyt vállalkozó – neve került nyilvánosságra, aki kezdetben kiskorú megrontása miatt gyanúsítottként szerepelt az ügyben.
Nem Welsz az egyetlen ismert férfi, aki lányokat rendelt Répástól. A nyomozati iratokban országosan ismert színész, a 100 leggazdagabb magyar listájára is felkerült üzletember, válogatott focista, több csatornát megjárt tévés és egy több tízmilliós lemezeladási mutatóval rendelkező külföldi énekes neve is előkerül. A nevüket nem közöljük, mivel a magyar törvények szerint nem bűncselekmény igénybe venni prostituáltak szolgáltatásait, és egyikük esetében sem fűződik akkora közérdek a név nyilvánosságra hozatalához, ami indokolná a magánszférához való joguk megsértését.

A „politikus csávó” előre fizetett
Politikusok esetében fennállhatna ez a körülmény, mivel ők gyakran kampányolnak erkölcsi kinyilatkoztatásokkal és azzal, hogy példás családi életet élnek, a nyomozati iratokból azonban egyik érintett politikai szereplő sem azonosítható be. A titkos telefonlehallgatások és tanúvallomások jegyzőkönyvei ugyanakkor részletesen leírják annak a két esetnek a körülményeit, amelyekben politikusok voltak az érintettetek.
Egyik alkalommal politikusok csoportja találkozott volna prostituáltakkal, köztük egy 18 év alatti lánnyal. Végül a lány nem vett részt a találkozón, de ennek csak a politikusok ügyetlensége volt az oka. A lány tanúvallomásából kiderül, összekeveredtek a dátumok, így ő és két társa egy nappal korábban ment oda a helyszínre. Ha összejött volna a találkozó, akkor az bűncselekménynek is minősülhetett volna, mert a 18 év alatti prostituálttal folytatott szexet a törvény bünteti. A nyomozati anyagból nem derül ki, hogy a politikusok tudták-e, hogy a nők között volt egy 18 év alatti prostituált is.
A lány a tanúvallomásában azt mondta, hogy egy pesti szállodába volt megbeszélve a találkozó. „Azt mondták, hogy politikusok jöttek volna, mi pedig hárman mentünk volna lányok. Mivel a politikusok elrontották, hogy nem kedden jöttek, hanem szerdán, akkor én már nem tudtam menni, és oda más lányt küldtek helyettem” – mondta vallomásában a lány, hozzátéve, hogy ezt a munkát nem Répás Lajos, hanem egy másik lány szervezte, aki megkapta „a pénzt előre a politikus csávótól”. A lány azt nem említette, hogy ezek a politikusok milyen pozícióban dolgoztak, és azt sem, hogy parlamenti képviselők volt-e vagy valamilyen más politikai szinten dolgoztak. A rendőrség a nyomozati anyag szerint nem volt arra kíváncsi, hogy kik voltak ezek az érintett politikusok.
Ugyanez a 18 év alatti lány viszont többször lefeküdt Welsz Tamással is, aki emiatt kezdetben gyanúsítottként szerepelt a nyomozásban, de végül megszüntették ellene az eljárást. Welsz azt mondta, ő csak akkor jött rá, hogy a lány még nincs 18 éves, amikor kitöltetett vele néhány papírt egy afrikai munkalehetőséghez. A lány szerint viszont még az után is lefeküdtek, hogy Welsz számára világos lett, hogy ő még nem töltötte be a 18. életévét. Welsz ezt tagadta, így 2013-ban szembesítésre került sor. Ekkor a lány már azt mondta, hogy „összekeverte” valakivel Welszt, és valójában csak egyszer szexeltek, mielőtt előkerültek volna az afrikai papírok, és kiderült volna a lány valódi életkora. Így végül 2014 elején meg is szüntették a Welsszel szemben folyó eljárást.

Egy „nagyon átlagos” képviselő
A másik politikust érintő eset az, amely a Parlamenthez közeli hotelben történt. A titkos telefonlehallgatások jegyzőkönyvei és a szereplők egy részének tanúvallomásai sok részletet felfednek a 2011. június 15-i éjszakáról. Az este megszervezéséről a hotel akkori tulajdonosa, Gerendás József adta a legpontosabb leírást: „Iszogattam egy politikus barátommal (…), iszogatás közben megmutattam neki a Répásnál lévő lányok képeit, meséltem neki arról, hogy én már többször rendeltem magamnak így lányokat, és ő mivel nálam éjszakázott a Hotel Presidentbe, így úgy döntött, hogy nem szeretné egyedül tölteni az estét. Kiválasztott egy lányt, és megkért arra, hogy intézzem el, hogy ez a lány jöjjön ki hozzá. Én felhívtam a Répást, és megkértem, hogy ezt a lányt küldje ki nekem.”
Répás Lajos az érdeklődőknek a modell ügynöksége katalógusában mutatta meg azokat a lányokat, akik vállalnak prostitúciós munkát, illetve e-mailen is küldött a kuncsaftoknak kódszámmal és keresztnévvel ellátott képeket a lányokról. Amint a megrendelő döntött, Répás telefonon hívta a lányt, vagy csak sms-küldött neki. Például ilyet: „Holnap du 5 óra fix, csak beszélgetés kávézóban. 100000(70000)/2 ó max. Csinosan. Ok? Pusy” Ez azt jelentette, hogy az este ötkor kezdődő, maximum két óráig tartó, szexmentes beszélgetésért 100 ezer forintot kap a lány, amiből 70 ezret tarthat meg, a maradék a Répásnak járó „leadó”, azaz közvetítői díj. Máskor még rövidebben írt Répás: „Ma este 8 ó munka. 150000/2 ok?”. A tanúvallomásokból kiderül, hogy ilyenkor mindenki számára egyértelmű volt, hogy a munka szó szexet takar – ha csak kíséretet, vacsorapartnert, beszélgetőtársat akart a megrendelő, azt külön mondta Répás a lányoknak.
Répásnak hajnali egykor sem okozott gondot, hogy Gerendás kérésére fél óra alatt szervezzen egy lányt a politikusnak, ezt pontosan rögzíti a titkos telefonlehallgatás jegyzőkönyve. Répás 2011. június 15-én 01:03-kor hívott fel egy Niki keresztnevű lányt azzal, hogy alszik-e már. Ha nem, „az Arany János közelében lévő Hotel Presidentbe kellene menni, egy másfél órás munkára, melyért 100 ezret fizetnek (…) A szálloda igazgatójának, Józsinak a barátjához kellene menni”.
Niki rögtön igent mondott a munkára, meg is ígérte, hogy maximum fél óra múlva a hotelben lesz. Volt azonban egy kis probléma, amiről Répás nem tudott. Niki ismerte Gerendást, és nem szerette volna, ha megtudja róla, hogy prostituáltként dolgozik. Így Niki úgy döntött, hogy elhívja magával a hotelbe a lakótársát, Brigittát, hogy ő közösüljön a kuncsafttal. Hajnali fél kettőkor tehát végül a lakótársa kezdett foglalkozni a politikussal fenn valamelyik szobában, amíg Niki Gerendással a hotel alsó szintjén beszélgetett.
„Én felmentem az ügyféllel a szobájába, ott előre odaadott nekem ez a férfi 400 eurót. Ott egy alkalommal közösültünk, és mivel nagyon gyors volt, még egyszer szeretett volna velem közösülni. Én ezért elkértem tőle még olyan 200 eurót” – így emlékezett a tanúkihallgatáson Brigitta a politikussal töltött másfél órára.
A rendőrség megkérte a lányt, hogy adjon leírást arról a személyről, akivel 2011 június közepén a Hotel Presdientben találkozott. „Olyan 40-45 körüli férfi volt, az, hogy hogyan nézett ki, nem maradt meg nekem, az egész ember olyan nagyon átlagos volt” – ennyire emlékezett a lány. A tanúkihallgatási jegyzőkönyvek szerint a rendőrség sem tőle, sem más érintettől nem kérdezte meg, hogy hívták a politikust. A nyomozati iratokban 47 férfi fényképe is szerepel, ezeket a fényképtablókat mutatták be a kihallgatott prostituáltaknak, hogy azok beazonosíthassák az ügyfeleiket. A 47 férfi között egyetlen politikus sem szerepel.
A nyomozati anyagokban más jel sem utal arra, hogy a rendőrség megpróbálta volna kideríteni, melyik politikus volt együtt a prostituálttal a Hotel Presidentes éjszakán. A titkos telefonlehallgatások eredményeként az NNI sok esetben pontosan tudta, melyik hotelekben, melyik éjszakára szerveztek találkozót Répás Lajos ügyfelei és a prostituáltak. Ezeknek a hoteleknek a nevét egy külön jelentésben is leírták, a Hotel Presidentet viszont kihagyták a felsorolásból.
A jelentésben szereplő 11 hotel közül ötben az NNI regisztrációs lapokat, bejelentő lapokat, számlákat is lefoglalt azokra az éjszakákra vonatkozóan, amikről Répás telefonon beszélt az ügyfelekkel. Ezekben az esetekben az NNI nemcsak azt tudta meg, hogy hívták a férfit, aki az adott éjszakán együtt volt a hotelben egy prostituálttal, de még azt is látták, hogy mennyibe került a sós mogyoró, amit a minibárból elfogyasztottak. A nyomozati anyagokban nincs annak nyoma, hogy a Hotel Presidentben bármit lefoglaltak volna.

Kapcsolat mindkét politikai oldallal
Az eset idején a hotel tulajdonló magyar-kanadai állampolgár Gerendás 16 évig volt képviselő a Belváros-Lipótváros önkormányzatában. Életrajza alapján a barátaival alapított Belváros Jövőjéért Egyesület támogatásával jutott be az V. kerületi önkormányzatba 1994-ben. Először a Korrupciógyanús Ügyeket Vizsgáló Bizottság, majd a Közbiztonsági Bizottság elnöke volt.
Több cikluson keresztül Fidesz-támogatottsággal választották újra a belvárosi képviselőtestületbe, majd 2006 áprilisában az MSZP-hez pártolt, miután nem kapott befutó helyet a Fidesz országos listáján. 2006 április elején a szocialista Steiner Pál által vezetett kerület alpolgármesterévé is megválasztották. Gerendás 2006 őszén függetlenként, szocialista támogatással került be ismét a képviselőtestületbe, és Rogán Antal polgármestersége alatt a Pénzügyi és Közbeszerzési Bizottság alelnöke lett. 2009-ben a Shalom Szálloda Zrt. tulajdonosaként nyitotta meg a 110 szobás Hotel Presidentet. 2010-ben függetlenként indult az önkormányzati választáson, de nem került be a képviselőtestületbe. Most már a hotel sem az övé, 2015 nyarán túladott rajta.
„A Parlament közelsége miatt sok képviselő megfordult, és valószínűleg a jövőben is meg fog fordulni a Hotel Presidentben. Nem emlékszem, hogy pontosan 2011. június 15-én ki volt a szállodában, és mit csinált. Egy szállodában bármi megtörténhet, és egy hoteltulajdonosnak nem feladata, hogy bármit kommentáljon. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartom ebben a szakmában” – mondta a Direkt36-nak Gerendás József, a hotel akkori tulajdonosa. Megkerestük Répás Lajost, valamint a két érintett prostituáltat, de ők sem akarták felfedni a politikus kilétét.
A képviselők ugyan a Parlamenttől kaptak lakhatási támogatást, de nincs nyoma annak, hogy bármelyikük a Hotel Presidentben költötte volna ezt el azon az éjszakán. Akkoriban azok a parlamenti képviselők, akik nem rendelkeztek Budapesten lakással, havonta 116 ezer forintos lakhatási támogatást igényelhettek. Ezt általában az albérleti díj kifizetésére használták fel. Ezekről azonban semmilyen számlát nem kellett benyújtaniuk, és az Országgyűlés Hivatala azt közölte, hogy nincs arról tudomásuk, hogy bármelyik parlamenti képviselő hotelszobákra költötte volna ezt az összeget, vagy ennek egy részét. Megkérdeztük az összes parlamenti frakciót, hogy működési költségként elszámoltak-e budapesti hotelszobát valamelyik képviselőjüknek 2011 júniusában. Az LMP kivételével az összes frakció válaszolt a kérdésünkre: azt írták, hogy nem volt ilyen jellegű költésük ebben az időszakban.
A Hotel President honlapja szerint jelenleg a legolcsóbb szobájuk 31 159 forint egy éjszakára, de a Direkt36 által megkeresett, névtelenséget kérő hotelalkalmazottak szerint Gerendás a saját vendégeit általában magasabb árkategóriájú lakosztályokban szállásolta el. Ezek között van, amiért 50 ezer forintot, a még tágasabb szobáért több mint 80 ezer forintot kell fizetni. Ezek a szobák még mindig elmaradnak az éjszakánként 314 ezer forintba kerülő, golyóálló falakkal és ablakokkal rendelkező elnöki lakosztály luxusától. Ide akár helikopteren is érkezhetnek a vendégek (mint ahogy tette azt Antonio Banderas is idén áprilisban). A hotelben készülnek biztonsági kamerás felvételek, azonban ezek minden hónapban automatikusan törlődnek a kamerák memóriájából.
A 2011 júniusában a Hotel Presidentben dolgozó források egybehangzóan állították, hogy bár Gerendáshoz és ismerőseihez gyakran érkeztek nők egy-egy éjszakára, a hoteltulajdonos gondosan ügyelt arra, hogy az éjszakák után ne maradjanak nyomok. Amikor Gerendás az ismerőseit hívta meg a hotelbe, a recepción a nyilvántartásba sosem írták be, pontosan ki töltötte az adott szobában az éjszakát. Vagy Gerendás nevét írták be a szobába, vagy ugyanazt a jelet használták, mint amikor valamelyik szoba átmenetileg nem kiadható bizonyos javítási munkák (például elromlott zuhanyzó vagy tévé) miatt.
A diszkréció és az elegáns körülmények ellenére a parlamenti képviselő végül elégedetlenül távozott a hotelből. A titkos telefonlehallgatásokból kiderül, hogy Gerendás másnap délelőtt már számonkérően hívta fel Répást telefonon. Szerinte Répásék „kínos, kellemetlen helyzetbe hozták egy parlamenti képviselő barátja előtt”, mert „egy puszta fogú, melletlen kurva” ment dolgozni. Gerendás megjegyezte, hogy „most beszélt a barátjával, aki már bent van a Parlamentben”, és panaszkodott neki, hogy „csak egy akció volt neki benne”, és az első menet után plusz pénzt kért tőle a lány.
Répás és Gerendás egyetértettek abban, hogy elvileg a megegyezés úgy szól, hogy „másfél órába, ami belefér”. Répás panaszosan megjegyezte, hogy egyik modellje sem tisztességes. Ezután elköszöntek egymástól, és többször erről az esetről nem beszéltek telefonon. (Forrás 444.hu/2015/10/05/szexleaks-luxusprostitucio-repas-lajos)