Női szexmánia

Szexuális igényeink teljesen eltérőek lehetnek az életkortól, a szervezet fejlettségétől, és a körülményektől függően. Stabilan tartós kapcsolatban nem ugyanúgy lüktet a szenvedély, ahogyan tegyük fel egy egyéjszakás kaland esetében, vagy az ismerkedés első pillanataiban.
A serdülőkorban a legnagyobb a szexuális szükséglet a nők esetében is. Az élet későbbi szakaszában ezek a vágyak csüggedni látszanak. A túlzott nemi izgatottság és az átlagosnál fokozottabb szenvedélyesség között mégis húzódik egy bizonyos határ, mert már nem a mennyiség a mérvadó.
A szakemberek szerint a napi többszöri szex iránti fokozott vágy nem mondható túlzásnak, vagy kóros jelenségnek, akár természetes, akár mesterséges a kielégülés. Csak abban az esetben számít a túlzott vágy már – már betegesnek, ha beépül a tudatba, és átveszi a nő minden más gondolatát. A nimfománia állandó késztetést jelent.
Két évszázaddal korábban a nimfománia azoknak a nőknek volt gúnyneve, akik félreléptek, vagy önkielégítést végzetek. A XX. század pedig elmebetegnek ítélte őket, és hisztérikusaknak. Még nyugtatószereket is javasoltak az ilyen nők szexuális kitöréseire, pontosabban aktivitására.
Igazából csak 40 éve vált elfogadottá, hogy a nők is szexelnek, pontosabban, az, hogy nekik is van aktivitásuk.
A pszichiátria szakemberei szerint a nimfomániás nők sosem elégülnek ki, mert akkora bennük a vágy, hogy még a közösülés sem juttatja el őket arra a bizonyos csúcsra.
A nimfománia pszichiátriai zavarnak számít, és korántsem arról szól, hogy a nő azért érez állandó késztetést a szexre, mert nem éri el az orgazmust, hanem a hisztériás tünetcsoport egyik kórtünetéről ad számot.
A közhiedelem szerint a nimfománia szexfüggőség, ami a szexuális viselkedést formálja kényszerré. A szexfüggők sosem elégedettek, mert csak a hajsza, a vadászat, és nem a megkönnyebbülés a tapasztalatuk a szexben. Az igazi kötődést képtelenek megélni sérült személyiségük miatt.
Ha egy nő sokszor igényli, és szereti a szexet, akkor szexuálisan aktív, egészséges nő. Azt jelenti, hogy képes önmaga lenni, és mélyebben megismerni a partnerét.

Vélemény, hozzászólás?