Szexelnél egy robottal?

Az emberek nagy része fél az androidoktól, ötödük viszont még szexelne is velük. A brit tudósok megint odatették magukat, kikutatták, hogy hogyan viszonyulunk a robotokhoz. A Middlesex Egyetem kétezer fős mintán végzett kutatása szerint elég megosztottan: A válaszadók 46 százalékát aggasztotta a technológia túl gyors fejlődése.

android_lany_szexbaba

Harmaduk konkrétan tart attól, hogy az androidok fenyegetést jelentenek az emberiségre. Cserébe a válaszadók ötöde akár ágyba is bújna egy robottal. Mondom, egy rideg, jó esetben is javarészt fémből készült robottal.
Mindez persze az elmúlt évek feljeményei után annyira nem meglepő. A Tinder és társai korában az udvarlás sokat vesztett az intimitásából: a flörtölésnek már egyáltalán nem feltétele a fizikai közelség, pláne az ismerettség. Arról nem is beszélve, hogy a techrajongó Japánban például a kamaszfiúk 36 százalékát már egyáltalán nem érdekli a hagyományos értelemben vett szex – az a fajta, amihez szükség van egy másik emberre. Ők inkább virtuális barátnőkre, vagyis szoftverekre pazarolják szexualitásukat.