Szexmegvonás: a női fegyver, ami visszaüt

Miért ne büntess így? Nem ért haza időben a kocsmázásból, ezért nincs szex? Megbánás helyett lehet, hogy visszavágóra számíthatsz.
A szexsztrájk nem új keletű dolog. Múltja egészen az ókori görögökig nyúlik vissza, ahol Arisztophanész elmesélése szerint Lüszisztraté kezdeményezett nőtársaival közösen tömeges szexmegvonást, tiltakozásul az állandó athéni-spártai harcok ellen. A komédia szerint hatásos volt a stratégia – akkor mégis miért állítjuk, hogy a való életben veszélyes ezzel a módszerrel élni? A következőkben megtudhatod.
Ne kiálts farkast: Vitathatatlan, hogy a szexmegvonás látványos gesztus, ugyanakkor magaddal szúrsz ki, ha rendszeres konfliktuskezelő eszközként alkalmazod. Hiszen ebben az esetben nem hibáztathatod a párodat, ha később olyan helyzet áll elő, hogy valamilyen mélyebb, lelki okból – legyen az stressz vagy feszültség – valóban nem kívánod őt, de a korábbiak miatt csak hisztinek titulálja a helyzetet, és nem próbál a megoldásban segíteni. Nem állítjuk, hogy soha nem vethető be sikerrel, de gondold át alaposan, hogy mikor nyúlsz a veszélyes fegyverhez.
Mi számít szexmegvonásnak? Korántsem azt akarjuk mondani, hogy minden egyes alkalommal feküdj le a pároddal, amikor csak a legkisebb jelét is adja annak, hogy szeretné. Az, ha ő vágyna az együttlétre, de valami miatt annyira megharagudtál rá, hogy nem is kívánod, nem számít szexmegvonásnak… A teljes cikket elolvashatod az eredeti oldalon itt.

Vélemény, hozzászólás?