Tévhitek a férfiakat érintő szexről

A körülmetélt pasiknak jobb a szex. Azok a férfiak, akik nincsenek körülmetélve, jobban élvezik a szexet. Hamis: Felmérések bebizonyították, hogy a körülmetélt férfiaknak sincs kevesebb gyönyörben részük, mint “egész” társaiknak.
A férfiak mindig csak “azt” akarják
A szex utáni vágyat valóban a tesztoszteron fűti, amelyből a férfiaknak bővebben jutott, mint a nőknek, így könnyű azt hinni, hogy minden férfi egyfolytában készenléti állapotban várja a szexuális jellegű együttlétre való lehetőséget.
Minél nagyobb a pasi…, annál nagyobb a szerszáma
Minél nagyobb a pasi orra, vagy lába annál nagyobb a szerszáma. A nagy orr vagy lábméret még nem feltétlenül jelent hosszú szerszámot. Bár tényleg sokakban él ez a tévhit, orvosi vizsgálatok bebizonyították, hogy a két testrész között semmiféle összefüggés nincs. Éppúgy hamis a feltételezés az ujjak és az alkar méretét illetően is.
“A férfiak többször akarják, mint a nők.”
A férfiakról sok nőben él az a hit, hogy az ő eszük állandóan csak a szexen jár és legszívesebben mindenkivel ágyba bújnának. Tény, hogy a pasik többször gondolnak az együttlétre, de az, hogy többször akarnák, mint a nők, nem feltétlenül igaz. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a boldog kapcsolatban élő párok közül a pasik és a nők is ugyanannyira vágytak a szeretkezésre. Ezzel szemben az is igaz, hogy kevés olyan nőt találunk, aki többször akarja a szexet, mint párja.
“A kopasz pasik szexéhesebbek.”
Rég óta él már a köztudatban az a feltételezés, hogy ha egy pasi kopasz, sokkal jobban szereti a szexet és többször is igényli, mint dús hajkoronájú társai. Az igaz, hogy a kopasz pasik vérében több tesztoszteron van, ebből azonban még nem következik automatikusan a szexéhség. A libidóért ugyanis nem csak a férfi hormonok felelősek, ennél ehhez sokkal több kell.

Vélemény, hozzászólás?